Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nedozvoljena trgovina
  • 13.10.2023. 09:20
  • Koprivničko-križevačka, Koprivnica

Nabavljao i prodavao sredstva za zaštitu bilja nedozvoljena u Hrvatskoj - razotkrila ga policija

Pronađena i oduzeta su sredstava za zaštitu bilja koja nisu registrirana u RH ili je istekao rok valjanosti te plastična i staklena ambalaža, prazna ili ispunjena tekućinom mirisom nalik na otrove, navodi policija.

Foto: Depositphotos/simazoran
  • 2.423
  • 252
  • 0

Pripadnici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke provodili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljene trgovine.

Kako navode, sumnja se da je od 2019. do srpnja 2023., kao fizička osoba, u cilju ostvarivanja nepripadne materijalne dobiti, neovlašteno nabavljao i stavljao na tržište sredstva za zaštitu bilja koja nisu registrirana u Republici Hrvatskoj, ona koja nemaju valjano rješenje o registraciji ili rješenje o dozvoli, predmete čiji je promet zabranjen ili ograničen, prodavajući ih većem broju osoba na području više županija u Republici Hrvatskoj.

"Opisanom radnjom osumnjičeni je ostvario materijalnu dobit od najmanje 9.600 eura", ističu iz policije. 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljene trgovine protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako dodaju iz PU koprivničko-križevačke, temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru policijski službenici su u suradnji s državnim inspektoratom izvršili pretrage doma, drugih prostorija i prijevoznih sredstva koje koristi osumnjičeni.

Pronađeno je i oduzeto više komada sredstava za zaštitu bilja koja nisu registrirana u RH ili je istekao rok valjanosti te plastična i staklena ambalaža, prazna ili ispunjena tekućinom mirisom nalik na otrove.     


Tagovi

Nedozvoljena trgovina Sredstva za zaštitu bilja PU koprivničko-križevačka Kaznena prijava


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.