Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Žene u poljoprivredi
  • 08.05.2024. 18:00

Nagrada za žene u poljoprivredi - otvorene su prijave!

Sve više žena oblikuje budućnost poljoprivrede. Nagradom Women in Ag, čija će se dodjela održati u sklopu EuroTier-a, želi se naglasiti njihova važnost u ovom sektoru

Foto: Shutterstock/Fotokostic
  • 661
  • 63
  • 0

Međunarodni časopis Women in Ag i Njemačko poljoprivredno društvo (DLG) zajdnički će dodijeliti priznanje za profesionalni rad žena u poljoprivredi. 

Prijave su otvorene, imenovan je međunarodni žiri, a već treća po redu dodjela nagrada će se održati u sklopu EuroTier-a, vodećeg svjetskog sajma stočarstva koji će se održati u Hannoveru, Njemačkoj, od 12. do 15. studenog. 

Zaslužile su pažnju

"Uloga žena u poljoprivredi, agrobiznisu i agrarnim znanostima mijenja se diljem svijeta. Sve više njih oblikuje budućnost sektora, bilo da upravljaju vlastitim farmama ili tvrtkama, sudjeluju u istraživanju ili nastavničkom zvanju. One pokreću održivu proizvodnju hrane diljem svijeta ili pak polemiziraju u javnom prostoru kao novinarke, blogerice ili influencerice", kaže Freya von Czettritz, izvršna direktorica DLG Holdinga dodajući da ovo priznanje želi naglasiti njihov angažman i ispričati priče o inspirativnim ženama. 

"Želimo dati ovoj temi pažnju koju zaslužuje", zaključila je. 

Od poljoprivrednica do novinarki

Da je u samo dvije godine nagrada Women in Ag već visoko priznata u industriji, dokazuje veliki broj kandidatkinja, impresivni profili dobitnica priznanja te velika pažnja medija i javnosti, tvrdi Kim Schoukens, glavna urednica digitalnog časopisa Women in Ag. 

"Na EuroTieru 2024., želimo nastaviti uspješnu priču o ženama u poljoprivredi, agrobiznisu, obrazovanju, tehnologiji i istraživanjima. Od farmerica koje se bave ratarstvom ili stočarstvom, preko stručnjakinja iz agrobiznisa i inženjerstva, do žena koje rade u nastavi, istraživanju i razvoju ili u medijima", poručila je Schoukens. 

Rok za prijave je 31. srpnja, a podnijeti ih možete na ovom linku.


Tagovi

Žene u poljoprivredi Nagrada Women in Ag EuroTier Prijava Rok


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.