Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nepoštena praksa
  • 07.08.2024. 13:30
  • Virovitičko-podravska, Slatina

Nametnuli nepoštene prakse? AZTN pokrenuo postupak protiv tvrtke Naturala iz Slatine

Postupak je pokrenut radi utvrđivanja je li taj kupac iskoristio značajnu pregovaračku snagu nametanjem nepoštenih trgovačkih praksi svojim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Foto: shutterstock/Alex M. Bronco (ilustracija)
  • 157
  • 34
  • 0

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je upravni postupak protiv kupca Naturala d.o.o. iz Slatine radi utvrđivanja jesu li iskoristili značajnu pregovaračku snagu nametanjem nepoštenih trgovačkih praksi svojim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. 

Kako su objavili, povodom zaprimljene predstavke, a radi indicija kako je ovo trgovačko društvo u svojem poslovanju postupalo protivno Zakonu o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP), ocijenili su da postoje razlozi za pokretanje postupka po službenoj dužnosti. 

"Potrebno je istaknuti kako samo pokretanje upravnog postupka protiv pojedinog kupca ne znači nužno utvrđenje povrede Zakona. Naša je obveza utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka“, ističu iz Agencije. 

Slijedom navedenog će ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj i realizaciju poslovnih odnosa kupca Naturale d.o.o. s njegovim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. 

Naglašavaju i da zbog zaštite poslovnih tajni, ne mogu komentirati niti iznositi detalje o postupku koji je u tijeku. Po okončanju će meritornu odluku objaviti na svojim mrežnim stranicama


Tagovi

Upravni postupak AZTN Dobavljači Nepoštena praksa Naturala d.o.o.


Autor

Nikola Kučar

Više [+]

Novinar i urednik s više od dvadeset godina iskustva u tiskanim i digitalnim medijima, na radiju i televiziji.