Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Afrička svinjska kuga
  • 20.10.2023. 10:55

Neka se ministrica ostavi imitiranja arogancije svog šefa i plati obeštećenja te veterinare

Umjesto kritike oporbi, neka počne isplaćivati obećana obeštećenja slavonskim svinjogojcima. I neka plati te veterinare koje njezin šef toliko cijeni i javno hvali, a istovremeno ih se već nekoliko mjeseci izbjegava platiti, prozivaju iz SDP-ova Savjeta za poljoprivredu.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
  • 842
  • 129
  • 1

Neka se gospođa ministrica ostavi lošeg pokušaja imitiranja arogancije svog stranačkog šefa i već jednom uhvati svog posla. Vrijeme je da netko preuzme kormilo i počne upravljati ovom krizom, ali bez razmetanja nepostojećim novcima i bez floskula o razvoju hrvatske poljoprivrede, a posebno obmanom nazvanom "Projekt Slavonija“, stoji u reagiranju SDP-ova Savjeta za poljoprivredu nakon jučerašnje objave Ministarstva poljoprivrede. 

Zaiskrilo oko afričke svinjske kuge, Ministarstvo reagiralo na izjave Peđe Grbina i Marijane Puljak

između ostalog, pozivaju ju da informira javnost koliko je od 174 milijuna eura plus dodatnih 14,5 milijuna europskih fondova namijenjenih za provedbu mjera za kontrolu afričke svinjske kuge u EU stiglo u Hrvatsku i kako ih je potrošila, ako se izuzmu brošure i letci koje spominje?

"O koliko dvostrukih ograda govorimo? Koliko milijuna košta izdavanje naredbi? Provođenje kategorizacija? Koliko je odstrijeljeno divljih svinja? Gdje je oprema za omamljivanje? Čizme, rukavice, žigovi za označavanje svinjskih polovica? Toga nigdje ni od korova!", pišu dalje pitajući gdje je nestala njezina brzina i odlučnost, koju iskazuje prema kritici oporbe, kada je bila potrebna u zaustavljanju epidemije?

Između ostalog, dodaju i da u obrani vlastite neodlučnosti i nesposobnosti poseže duboko u prošlost, prigodno zaobilazeći pogubno djelovanje svoga optuženog prethodnika i dugogodišnjih problema u svom resoru. "Je li zaboravila na svoju državnu tajnicu? Zvuče li joj poznato vjetroelektrane? Sjeća li se možda ministra Čobankovića?", pitaju.

Veterinari nisu plaćeni? 

Umjesto toga, predlažu da počne već jednom isplaćivati obećana obeštećenja slavonskim svinjogojcima.

"I neka plati te veterinare koje njezin šef toliko cijeni i javno hvali, a istovremeno ih se već nekoliko mjeseci izbjegava platiti", prozivaju iz SDP-a naglašavajući da je njihova poruka da nitko od hrvatskih prerađivača, uz malo volje koje ona nema, ne bi trebao biti uskraćen za pravo proizvodnje tradicionalnih proizvoda od svinjskog mesa pa čak ni u situaciji kakva je sada.

"Situacija je teška, ali rješenja postoje. Mi to želimo omogućiti svima, pa i onima u zonama ograničenja. Kada bi malo bolje čitala pravilnike i zakone vidjela bi i ona da se to može. Proći će i ova HDZ-ova diktatura mediokriteta, a onda ćemo vratiti proizvodnju tradicionalnih proizvoda u slavonska sela, koju ova vlast sustavno uništava već godinama", zaključuju. 


Tagovi

SDP Reagiranje Savjet za poljoprivredu Afrička svinjska kuga Poruka ministrici poljoprivrede


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).