Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nevrijeme
  • 19.08.2024. 12:10

Nevrijeme pogodilo Hrvatsku - rušilo stabla, ali i silos kod Varaždina

Najavljivana promjena stigla je s kišom, jakim udarima vjetra, ali i tučom

Foto: Facebook/Dvd Varaždinbreg
  • 516
  • 30
  • 0

Dijelove Hrvatske sinoć je poharalo jako nevrijeme. Ova najavljivana promjena stigla je s kišom, jakim udarima vjetra, ali i tučom.

Naime, Županijski centar Varaždin zaprimio je jučer od 18:34 sati više dojava građana o posljedicama olujnog nevremena praćenog vjetrom na području Varaždinske županije. Olujni vjetar na nekim je mjestima potrgao znakove, srušio stabla, a, prema pisanju portala Varaždinski.hr, srušio je i jedan od silosa tvrtke Fanon, tvornice stočne hrane, u Poduzetničkoj zoni Kneginec.

Na lepoglavskom i ivanečkom području padala je tuča, a padala je i u dijelovima Krapinsko-zagorske županije, gdje je Županijski centar 112 zaprimio dvije dojave o štetama iz općine Hum na Sutli. Nevrijeme je ondje počelo oko 17:30 i trajalo je oko pola sata.

S nedjelje na ponedjeljak nevrijeme je pogodilo šire splitsko područje nakon kojeg su vatrogasci uklanjali stabla koja su padala na prometnice, ali i pumpali vodu iz poplavljenih podruma. U kratkom vremenu je u Splitu palo više od 25 litara kiše po četvornom metru. Veliki nanosi vode izbacili su i nekoliko poklopaca kanalizacije diljem grada. 

Osim Splita, pogođeno je i područje Kaštela, šire makarsko područje, otoci Hvar, Brač, Vis i Šolta te s nešto manjim intenzitetom i oborinama ostatak županije.


Tagovi

Nevrijeme Kiša Jak vjetar Srušen silos Fanon Nevrijeme u Splitu


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cure u seoskom ambijentu u prominjskoj narodnoj nošnji. #RuralFoto #selo