Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Silokombajn
  • 22.09.2024. 18:00

New Holland ima novu generaciju silokombajna - protok usjeva u fokusu

Nova generacija FR Forage Cruisera ima napredne radarske senzore i inovativni sustav za kontrolu protoka usjeva te sprječavanje blokada. A ima promjena i u kabini

Foto: CNH
  • 103
  • 40
  • 0

Poznati globalni proizvođač mehanizacije New Holland predstavio je novu generaciju silokombajna FR Forage Cruiser, s ključnim novitetima u protoku usjeva i inovativnom funkcijom radarskih senzora, koja dosad nije viđena kod drugih proizvođača. 

Otkriva potencijalnu blokadu

Prema informacijama New Hollanda, poljoprivrednici će zahvaljujući sustavu koji sprječava zastoj moći maksimalno iskoristiti potencijal ovog stroja. Iako su za sada otkrili samo dio noviteta, poznato je da će radarski senzori na ispustu pratiti protok usjeva. Na primjer, ako se brzina protoka promijeni u odnosu na brzinu vožnje, funkcija će prepoznati da je došlo do potencijalne blokade. 

Glavna svrha mu je da smanji njihov broj te omogući brži povratak silokombajna u radni režim u slučaju začepljenja. Time bi se, prema njihovim tvrdnjama, i manje iskusni vozači mogli odlučiti iskoristiti maksimalne performanse stroja.

Nova generacija modela FR 920 zadržava motor snage do 911 KS i zapremninu od 20,1 litara, a pokreće ga FPT V8 motor. Nakon verzije s emisijskom normom Tier 4B iz 2023., stiže model sa stupnjem V, uz dodatna poboljšanja koja ne uključuju samo motor.

Analiza hranjivih tvari u silaži

Kako navode iz New Hollanda, poboljšani NIR senzor "NutriSense" omogućit će jednostavniji pregled rezultata analize hranjivih tvari u usjevima i lakše dijeljenje podataka putem softvera za upravljanje farmom, uključujući novopredstavljeni sustav FieldOps. Ova opcija je sada tvornički dostupna i integrirana u web i mobilnu platformu.

Podaci se lakše dijele putem softvera

Uz to, FR silokombajni dolaze s telemetrijskom funkcijom koja, kada se koristi više strojeva na istom polju, omogućava dijeljenje pokrivenosti u stvarnom vremenu. To značajno poboljšava koordinaciju i učinkovitost rada na terenu. Proizvođač mehanizacije uveo je novitete i u kabini, uključujući više prostora, bolju zvučnu izolaciju i dodatne mogućnosti za pohranu. Kabina je sada 12,5% prostranija i 2,5 dB tiša.

Tehnologija CustomSteer trebala bi omogućiti prilagodbu omjera okretaja volana, čime se osiguravaju brzi okreti na krajevima polja uz minimalan pokret volana, uz veću preciznost i sigurnost na cesti. Također je preuređena upravljačka konzola i dodan veliki 12-inčni zaslon osjetljiv na dodir, a vozač može prilagoditi omjer upravljanja za lakše manevriranje. 

Pro Series rezači za kukuruz

Brend uvodi i nove Pro Series rezače za kukuruz koji su neovisni o redovima te prilagođeni različitim potrebama rada. Dostupni modeli uključuju varijantu sa 6 diskova i malim bubnjem, dizajniran za mladi i niski kukuruz s fleksibilnim stabljikama, te varijantu s 12 diskova i velikim bubnjem, idealnu za maksimalni kapacitet u visokom i teškom kukuruzu.

Novodizajnirani zupci bubnjeva i rotor noža omogućuju dublji ulazak stabljika u bubanj, što poboljšava njihovo usmjeravanje i unos u stroj. Pregrade između bubnjeva smanjuju broj poleglih stabljika, a uklonjivi poklopci olakšavaju čišćenje i održavanje. Zajednička konstrukcija dijelova pojednostavljuje rad i održavanje stroja, što olakšava rukovanje i smanjuje vrijeme zastoja. 

"Ove nadogradnje rezultat su slušanja naših kupaca", zaključila je Melissa Kelly, voditeljica marketinga u New Holland Agriculture za Sjevernu Ameriku. 


Fotoprilog


Tagovi

New Holland Silokombajn FR Forage Cruiser Melissa Kelly CNH Protok usjeva Blokada stroja Silaža Pro Series


Autor

Tin Junušić

Više [+]

Magistar novinarstva s iskustvom rada u domaćim i stranim medijima, ljubitelj prirode.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Brođanačka princeza #RuralFoto #selo