Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pripreme za prosvjed
  • 10.11.2023. 15:20
  • Vukovarsko-srijemska, Retkovci

Ništa od pregovora, premijer i ministrica nisu se odazvali pozivu Stožera za obranu sela

Ako oni misle da ubijanje svinja nije problem Hrvatske, da to nije problem hrvatskih sela, okej onda, poručio je Tomislav Pokrovac.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
  • 1.494
  • 263
  • 1

Očekivano, pozivu Stožera za obranu hrvatskog sela da danas, minutu do 12, dođu u Retkovce na sastanak kako bi se pregovaralo oko načina suzbijanja afričke svinjske kuge, nisu se odazvali premijer Andrej Plenković i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. 

"Ako oni misle da ovo nije problem Hrvatske, da ovo nije problem hrvatskih sela, da to što ljudi plaču svaki dan kada žandari dolaze, kasapini, i otimaju njihovo blago iz njihovih dvorišta i doslovno rade genocid nad našom marvom, rade teror nad našim ljudima, nad našim selima, prijete im visokim kaznama i tako dalje, okej onda. Ja vam kažem samo jedno - nemojte se bojati”, poručio je Tomislav Pokrovac najavljujući da će se u ovom selu u Vukovarsko-srijemskoj županiji okupiti ponovno 15. studenog te dogovoriti sljedeće korake. 

Naravno, korake koji se odnose na prosvjed. 

Održan prosvjed upozorenja - evo što traže slavonski poljoprivrednici

Istaknuto je danas da je njihov primarni zahtjev i dalje stavljanje izvan snage "diskriminatorne i uništavajuće naredbe koja je naše ljude dovela na rub ili egzistencijalnu propast”. 

"Cijenjeni gospodine premijeru, ako imate ljudskosti, ujutro prije nego se umijete i stanete pred ogledalo i sami se sebi divite i svojoj ljepoti, pogledajte s prozora kako živi hrvatski narod. Upalite TV, pogledajte Slavoniju. Ma ne samo Slavoniju jer u Retkovce su na sastanak danas došli i iz drugih dijelova zemlje, ovdje je cijela Hrvatska", poručio je ispred Stožera Milenko Bilić

Potporu su im javno dale oporbene stranke Suverenisti, Most i Domovinski pokret koji su zatražili opoziv ministrice Vučković i ukidanje mjera za borbu protiv afričke svinjske kuge te isplatu pristojne naknade svim svinjogojcima koji su ostali bez svoga blaga. 


Tagovi

Stožer za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac Milenko Bilić Sastanak Andrej Plenković Marija Vučković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).