Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro-tok
  • 29.05.2024. 13:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Nova era Agro-toka: Selidba u Osijek i otvaranje nove djelatnosti

Agro-tok slavi 15 godina svoga postojanja promjenom sjedišta, otvaranjem nove djelatnosti, a imaju i nove brendove. Više o svemu ispričao nam je Filip Tokić, direktor tvrtke.

Foto: Maja Celing Celić
  • 4.507
  • 323
  • 0

Obiteljska tvrtka Agro-tok d.o.o. s dugogodišnjom tradicijom u prodaji i servisu poljoprivredne mehanizacije, nakon punih 15 godina svoga poslovanja, mijenja sjedište i svoj ured iz Širokog Polja seli u Osijek, u Eko-poslovnu zonu Nemetin.

"U početku smo se fokusirali na savjetovanje i prodaju poljoprivredne mehanizacije. Pristup savjetodavno-prodajnog servisa brzo je postao prepoznat po profesionalnosti i prilagodljivosti prema potrebama poljoprivrednih gospodarstava", prisjetio se Filip Tokić, direktor tvrtke te dodao kako su se kroz godine razvili u ključnog igrača u nekoliko segmenata, uključujući voćarsku mehanizaciju, ekološku obradu tla te farme krava, pilića i svinja.

No, nisu ostali ograničeni samo na Hrvatsku, već su proširili svoj doseg na međunarodno tržište, s izvozom u zemlje poput Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Poljske, Rumunjske, Bugarske i drugih. "Više od 30 posto prihoda tvrtke dolazi od izvoza, što dodatno potvrđuje kvalitetu i konkurentnost na globalnom tržištu", naglasio je.

Proizvođači su spremni za preradu i gotov proizvod

Uz selidbu u novi ured, kruna obilježavanja ove obljetnice tvrtke je proširenje djelatnosti te otvaranje pogona za proizvodnju hladno prešanog lješnjakovog ulja.

f
Facma strojeve imaju u ponudi od 2008. godine

"Opremljen vrhunskim strojevima, pogon će pridonijeti proširenju ponude tvrtke te širenju na tržište koje do sada nije bilo toliko zastupljeno na lokalnoj sceni", poručio je Tokić, dodajući da će pogon služiti za proizvodnju hladno prešanog ulja iz prvenstveno jezgričavog voća, najviše lješnjaka, ali i ostalog.

"Plan nam je održavati poslovanje, generirati stalni rast, pratiti trendove u poljoprivrednoj proizvodnji, s naglaskom na voćarsko-vinogradarski segment", istaknuo je te ispričao kako je upravo on prodao prvi stroj za lješnjake na ovim prostorima, što je tada proizvođačima bilo nepojmljivo. Nakon toga iste su te proizvođače, kaže, naučili da jezgru odnosno plod treba očistiti od nečistoća, osušiti, kalibrirati, iskrckati, preraditi te da svaka sljedeća faza donosi dodanu vrijednost. To je, poručuje, novi izazov za investitora, ali osigurava veću zaradu i kvalitetniji plasman.

"S brandom Facma radimo od 2008. godine kada su proizvđači tome pristupili sramežljivo. Tržište je stasalo, spremni su praviti gotov proizvod i plasirati ga, to se najviše vidi po sajmovima", govori.

Uvođenje novih brendova

U ponudi, osim strojeva za voćarstvo i vinogradarstvo, imaju i kombajne, drljače, sijačice, cisterne, mikser prikolice, mlinove za slamu, atomizere te brojne druge. Odnedavno zastupaju i novi brend Agrex s rasipačima, no u planu je uvođenje njih još nekoliko.

fgb
Strojevi su izloženi na vanjskom prostoru tvrtke u Osijeku

Strojevi iz njihove ponude naručuju se prema preferencijama kupaca te ovisno o sortama kakve uzgajaju, a do isporuke prođe najčešće 30 do 60 dana.

Kako bi proslavili obljetnicu, kupcima su omogućili i brojne popuste na kupovinu strojeva od odabranih dobavljača poput Facma, Hatzenbichler, Martignani, Teagle, Tulip i drugih. Pored toga, akcija uključuje i popust na rezervne dijelove strojeva navedenih dobavljača.

Agro-tok će svoj asortiman izložiti i na ovogodišnjem sajmu poljoprivredne mehanizacije FarmShow koji će se održati od 7. do 9. lipnja na Sportskom aerodromu u Čepinu. Tamo su, kaže Tokić, od samog početka, a nudit će strojeve po posebnim sajamskim popustima.

Za više informacija o proizvodima i popustima, obratite im se na jedan od niže navedenih kontakata.


Fotoprilog


Tagovi

Agro-tok 15 godina Nova lokacija Filip Tokić Lješnjakovo ulje Osijek Agrex rasipači Popust na strojeve


Autorica

Marija Ribić

Više [+]

Ekonomistica specijalizirana za promotivne aktivnosti. Dio je prodajnog/postprodajnog tima Agrokluba


Partner

Agro-tok d.o.o.

Vukovarska 239E - Industrijska zona Nemetin, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 98 9109 900, e-mail: info@agrotok.hr web: http://www.agrotok.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...