Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IRRI projekt
  • 29.01.2014. 15:15

Novcem iz EU poljoprivrednici educirani o navodnjavanju

Novcem iz EU 25 poljoprivrednika iz Hrvatske i BiH završilo je edukacije o navodnjavanju

Foto: depositphotos, Stefanov
  • 396
  • 40
  • 0

LAG Srijem je, u Iloku, održala stručni skup i prezentaciju EU projekata koji se provode na području djelovanja ove akcijske grupe. Između ostalog predstavljen je i značajni projekt navodnjavanja IRRI. Ovaj projekt financiran je iz sredstava Europske unije u iznosu od 85% iz IPA II komponente - Prekogranični program, RH i BiH. Ukupna vrijednost projekta je više od 240.000 €, a traje do 10. lipnja 2014. godine.

Nositelji projekta su Općina Lovas, Općina Odžak i partneri, a glavni cilj je doprinos povećanju prinosa u poljoprivrednoj proizvodnji i povećanju prihoda poljoprivrednika u RH i BiH, kao i povećanje suradnje i svijesti o navodnjavanju.

"Unutar provedbe aktivnosti izrađena je Studija o trenutnom stanju u navodnjavanju i Registar navodnjavanja za područje Vukovarsko-srijemske županije u RH i Općina Odžak i Šamac u BiH. U VSŽ se trenutno navodnjava 1.723 ha, a ukupno u prekograničnom području tek 1.825 ha. Tijekom provođenja projekta na 17 polja postavljeni su sustavi za navodnjavanje, od toga 13 polja u RH i 4 u BiH, dok je ukupna vrijednost postavljene opreme više od 682.000 kuna. Ukupno je 25 polaznika iz RH i BiH završilo dvije edukacije o navodnjavanju", istaknula je za Glas Slavonije Anica Panenić, voditeljica projekta. Dodala je kako je također osnovana i regionalna mreža za navodnjavanje.

"Regionalna mreža za navodnjavanje čini interesno udruženje zainteresiranih za daljnji razvoj navodnjavanja s obje strane granice, a ista će djelovati kao prekogranični centar za podršku i osiguranje informacija za cijelu regiju obuhvaćenu IRRI projektom, dok je sam centar smješten u Regionalnom poslovnom centru u Lovasu", naglasila je gđa. Panenić.

Foto: depositphotos, Stefanov764


Tagovi

Navodnjavanje IRRI projekt IPA2 LAG Srijem Anica Panenić Lovas Odžak Ilok