Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Drava International
  • 08.08.2024. 10:15
  • Osječko-baranjska, Osijek

Novi požar u Dravi Interrnational u Osijeku - bez štete za okolne poljoprivrednike?

Završen je očevid požara u Dravi Interrnational u Osijeku, obavila ga je očevidna ekipa Policijske uprave osječko-baranjske u suradnji s inspektorom zaštite od požara

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
  • 275
  • 13
  • 0

Za razliku od prošle godine kada je u prostoru tvrtke za preradu i skladištenje plastike Drava International u Osijeku izbio požar ogromnih razmjera koji je danima trajao, jučerašnji je srećom prilično brzo ugašen.

Prilično brzo, uzmemo li da je buknuo oko 15 sati, a ugašen sinoć s tim da su vatrogasci do jutra ostali na požarištu da ne bi došlo do ponovnog zapaljenja. 

"Očevidom, koji je obavila očevidna ekipa ove policijske uprave u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja, utvrđeno je da je do požara u krugu tvornice plastike jučer oko 15,10 sati došlo zbog tehničkog uzroka, odnosno zbog kratkog spoja između dva dalekovoda izazvanog aluminijskom folijom", objavila je danas PU osječko-baranjska.  

Prema podacima Javne vatrogasne postrojbe Osijek, u gašenju požara je sudjelovalo 11 vatrogasaca s 30 vozila iz 15 postrojbi. 

Sličan požar nedavno se dogodio i na zaprešićkom području, a podsjetimo da su lani nakon požara koji je Osječane zbog gustog dima praktično zatvorio u domove, strahovalo se što će biti s okolnim, brojnim poljoprivrednim zemljištima i farmama, da bi rezultati analize tla i hrane nakon požara rekli da zdravstveni rizik ne postoji(?)

Katastrofalni požar na zaprešićkom odlagalištu otpada, zvuči poznato?

Kako je to jučer izgledalo u Dravi International, pogledajte u videu: 


Tagovi

Požar Drava International Policija Očevid


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kako ste vi zvali rogoz/botur (Typha)?
Moja baka zvala ga je korbač i tjerala je komarce s njim.
Željka kaže bambus.

Foto: Shutterstock/Harry Wedzinga