Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uznemirujuće
  • 15.02.2024. 09:30
  • Šibensko-kninska, Zvjerinac, Knin

Novi užasni prizor: Obezglavljeni leš vučice obješen na prometni znak kod Knina

Treći je ovo put i treću godinu zaredom da se ponavlja ista ružna scena

Foto: Depositphotos/waitandshoot (ilustracija)
  • 998
  • 221
  • 0

Nimalo ugodan prizor vuka obješenog na znak ponovno je osvanuo na hrvatskoj prometnici. Ovoga puta kod Knina, u mjestu Zvjerinac mještane je uznemirio leš obezglavljene vučice.

Kako su za 24 sata rekli iz Šibensko-kninske policije, obavljen je očevid u prisutnosti nadležnog veterinara te je utvrđeno da se radi o lešini ženke vuka. Prevezli su je na Veterinarski fakultet u Zagrebu zbog utvrđivanja uzroka smrti.

Treći je ovo put i treću godinu zaredom da se ponavlja ista ružna scena. Lani je pronađen kod Unešića, također u Šibensko-kninskoj županiji, a godinu prije na ulazu u Gračac u Zadarskoj županiji. 

Isti užasan prizor kao lani, ali ovoga puta kod Unešića: Vuk obješen na prometni znak

Na isto je objavom reagirala i udruga Hrvatski krški pašnjaci, a među brojnim komentarima ističe se krivnja države koja negira višegodišnji problem stočara čije se blago nalazi na meniju strogo zaštićenog predatora. 

Ministarstvo gospodarstva povisilo je iznose odšteta za stradalu stoku, no kako smo i pisali, poljoprivrednici naglašavaju da problem i dalje nije riješen već ga se uporno stavlja pod tepih. 


Tagovi

Obješen vuk Lešina Uznemirujuće Obezglavljeni leš Zaštićeni predator


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB