Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IFAJ
  • 16.08.2024. 09:00

Novim predsjednikom Međunarodne udruge agrarnih novinara IFAJ imenovan Steve Werblow

Njegovim imenovanjem s pozicije čelnice IFAJ-a povlači se Šveđanka Lena Johansson.

Foto: IFAJ
  • 59
  • 3
  • 0

Steve Werblow novi je predsjednik Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). 

Na čelo ove neovisne, neprofitne i profesionalne udruge poljoprivrednih novinara u preko 60 zemalja, izabran je na redovnim izborima čiji su rezultati objavljeni u srijedu u švicarskom Interlakenu. 

Američki novinar i fotograf na ključnu je funkciju došao nakon 8 godina djelovanja u predsjedništvu, prvo kao glavni tajnik zatim potpredsjednik.

Njegovim imenovanjem s pozicije čelnice IFAJ-a povlači se Šveđanka Lena Johansson.

"Vjerujem da je pred agrarnim novinarima svijetla budućnost jer nema boljeg trenutka za predstavljanje važnosti poljoprivrede i proizvodnje hrane kako proizvođačima, tako i potrošačima", rekao je Werblow za Agroklub i dodao da udruga odnosno novinari koji se bave agrarnim temama dobivaju sve veću podršku i razumijevanje važnosti sektora kojeg pokrivaju. 

Freelancer iz Oregona koji aktivno piše o poljoprivredi SAD-a te Kanade istaknuo je i zadovoljstvo što će pobliže moći upoznati poljoprivredu naše regije. Naime, Hrvatska je domaćin svjetskog kongresa agrarnih novinara te će ugostiti kolege 2026. godine.


Tagovi

Steve Werblow IFAJ Međunarodna udruga Agrarni novinari Izbori


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".