Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zalihe
  • 09.09.2023. 09:00

Objavljen Pravilnik o izvještavanju o stanju zaliha žitarica, uljarica i sjemena

Pravne i fizičke osobe kaznit će se novčanom kaznom ako se ne upišu u Upisnik posjednika zaliha i ne dostavljaju podatke o količinama.

Foto: Depositphotos/alfostyk@gmail.com
  • 429
  • 66
  • 0

Objavljen je Pravilnik o izvještavanju o stanju zaliha žitarica, uljarica, proizvoda od uljarica i certificiranog sjemena, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako navode, njime se uređuje način i obrazac upisa u Upisnik posjednika zaliha žitarica, uljarica i proizvoda od uljarica, određuju se proizvodi koji su od značaja za evidentiranje količina zaliha, način dostave podataka o količinama zaliha, obrasci, učestalost i rokovi za dostavu podataka o količinama zaliha te podaci o certificiranom sjemenu žitarica, uljarica i proteinskih usjeva. 

Inače, obveza izvješćivanja o zalihama žitarica, uljarica, proizvoda od uljarica i certificiranog sjemena Europskoj komisiji, proizlazi iz Provedbene uredbe Komisije (EU) 2017/1185 оd 20. travnja 2017. o utvrđivanju pravila za primjenu uredbi (EU) br. 1307/2013 i (EU) br. 1308/2013 Europskog parlamenta i Vijeća u pogledu dostavljanja informacija i dokumenata Komisiji te o izmjeni i stavljanju izvan snage nekoliko uredbi Komisije.

Stoga propisane prekršajne odredbe za pravne i fizičke osobe koje će se kazniti novčanom kaznom za prekršaj ako se ne upišu u Upisnik posjednika zaliha žitarica, uljarica i proizvoda od uljarica i ne dostavljaju podatke o količinama zaliha koje posjeduju te podatke o certificiranom sjemenu žitarica, uljarica i proteinskih usjeva.

Detalje možete pronaći ovdje.


Tagovi

Pravilnik Novčane kazne Zalihe Žitarice Uljarice Certificirano sjeme Ministarstvo poljoprivrede Narodne novine


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.