Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cijene goriva
  • 24.05.2022. 09:00

Od jutros niže cijene dizela, a benzin drastično poskupio

Premijer Andrej Plenković izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da će Vlada intervenirati kada bude pravi trenutak

Foto: Depositphotos/gianni.palmerio82.virgil
  • 1.082
  • 237
  • 0

Ovog jutra dočekale su nas nove cijene goriva.

Prema portalu cijenegoriva.info litra plavog dizela sada košta 9,03 kn. To znači da je u odnosu na prošli tjedan on pojeftinio za 11 lipa.

Jeftiniji je i eurodizel za 10 lipa tako da litra sada košta 12,92 kn, a niže cijene bilježe i dizelska premium goriva. Međutim, na većini benzinskih postaja u Hrvatskoj litra osnovnog benzina eurosuper 95 od danas se prodaje po 13,83 kune što je 46 lipa više nego u ponedjeljak kada je stajala 13,37 kuna.

Shodno navedenom prosječni spremnik benzina od ponoći je skuplji za 23 kune, dok je spremnik dizela povoljniji za pet kuna.

"Nama je uskoro početak lipnja za odluku o cijenama naftnih derivata, tu ćemo detaljno vidjeti što možemo napraviti. Učinit ćemo daljnje iskorake kako bi se smanjio cjenovni udar na građane. Vlada analizira, osluškujemo i što drugi predlažu", izjavio je premijer Andrej Plenković na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekavši da će ponovno intervenirati kada bude pravi trenutak.

Kako je najavio jedna od mogućnosti su promjene u sustavu trošarina. "Ako se odluči na nove poteze, Vlada će odluku donijeti do kraja ovog mjeseca ili početkom lipnja", zaključio je odgovarajući na pitanje novinara priprema li Vlada drugi paket mjera za borbu protiv inflacije, posebice rasta cijena naftnih derivata.

Sjećate li se po kojim smo cijenama plaćali kada je Vlada u listopadu prošle godine prvi put donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata? Benzin se mogao prodavati za najviše 11,10 kuna za litru, a dizel po 11 kuna. Plavi je, pak, bio 6,33 kune po litri. Već tada previsoka cijena. 


Tagovi

Cijene goriva Andrej Plenković Plavi dizel Benzin Intervencije


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.