Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • MTZ Formula 1
  • 18.07.2023. 18:00

Od traktorskih dijelova napravili vozilo MTZ 50 Formula 1

Aleksandar Lukašenko, predsjednik Bjelorusije tvrdi da ga je vozio nevjerojatnom brzinom. Je li to moguće budući da se radi o izložbenom vozilu?

Foto: FB/Belarus Tractors
  • 498
  • 72
  • 0

Ako ste pomislili da Formula 1 i poljoprivredni strojevi nemaju ništa zajedničko, prevarili ste se. Iz tvornice traktora Minsk stigao je novitet koji je zainteresirao svjetsku javnost, piše The Drive.

Ubrzanje i do 320 km/h

Službeni naziv ovog specifičnog vozila je MTZ 50 Formula 1, a napravljen je po uzoru na trkaće automobile za 73. godišnjicu osnivanja ove bjeloruske kompanije. Predstavljeno je na izložbi Innoprom u Jekaterynburgu, Rusiji. Većina dijelova dolazi od komercijalnog traktora MTZ. Odlikuje se izduženim oblikom.

Najavljuju da će moći dostići ubrzanje do 320 km/h.

Je li ga Lukašenko stvarno vozio?

I dok Aleksandar Lukašenko, predsjednik Bjelorusije, tvrdi da je vozio ovaj traktor brzinom od 280 km/h, sve je više onih koji sumnjaju u istinitost njegovih riječi.

Iz same tvrtke su na svom Facebook profilu rekli da se radi o izložbenom primjerku, maketi. Poznavatelji ukazuju i na dizajn guma koji ne odgovara tvrdnjama da se radi o vozilu koje može podržati takvo ubrzanje.


Tagovi

Bjelorusija Formula 1 MTZ 50 Formula 1 Lukašenko Traktorski dijelovi Fabrika traktora Minsk


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Djetinjstvo u prirodi 🍀🌼👣 #RuralFoto #priroda