Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Puma traktor
  • 04.11.2023. 18:00

Odakle dodatna snaga najmoćnijem Puma traktoru?

Pored povećanja snage Case IH je ovom traktoru dao niz inovacija koje su dovele do poboljšanja njegovih performansi

Foto: YouTube/screenshot
  • 3.979
  • 254
  • 0

Tvrtka Case IH proširuje svoj Puma asortiman. U ovom brendu traktora na scenu je stupila Puma 260 CVX Drive koja uključuje 300 KS i brojne inovacije.

Maksimalna snaga do 302 KS

Najvažnije su 11 posto više snage i nova kabina.

Inovativni motor FPT NEF od 6,7 l, nominalne je snage 260 KS s vučnom, bez pojačanja do 280 KS. Case IH pojačanje naziva "EPM", a dodatnu oslobađa kroz hidraulički i transportni sustav što traktoru daje maksimalnu snagu do 302 KS. Maksimalni protok pumpe je 170 l/min.

Turbo punjač je elektronski kontroliran i postiže maksimalnu brzinu od 50 km/h pri brzini motora od 1.550 o/min. Kako bi svu tu snagu prenijela na zemljište, nova Puma je opremljena većim i jačim osovinama na koje se mogu smjestiti stražnje gume promjera 2,05 m. To daje veću vuču i produktivnost uz očuvanje strukture tla. Zadnji kapacitet je 10,463 kg, dok je prednji 5.129 kg.

Poboljšana unutrašnjost kabine

Nova kabina je prostranija, operater ima više prostora. Poboljšana je ukupna udobnost. Veće su staklene površine što daje bolju vidljivost. Ugrađen je novi volan, a privjesak za ključeve omogućava rad bez ključa. Sjedište je s aktivnim ovjesom, grijanjem i ventilacijom. Uključen je 12-inčni AFS Pro 1200 operativni terminal osjetjiiv na dodir. S novim ekranom, operateri ne samo da mogu mijenjati postavke i automatski snimati podatke o radu, već putem AFS Connect funkcije prenositi podatke odmah i dvosmjerno između traktora i portala MyCaseIH.

Prednja i zadnja osovina su ojačane što omogućava ugradnju većih guma što omogućava veću vuču prenosom snage motora na tlo. Za 15 posto je povećana zapremina spremnika i u njega može stati 460 l dizela. Cijena osnovnog modela je 294.000 eura.

Kako izgleda, pogledajte u videu: 


Tagovi

CASE IH Puma 260 CVX Drive Traktor Puma traktor Inovacije Više KS traktora


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.