Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Carinska uprava
  • 28.09.2024. 15:00
  • Primorsko-goranska, Rijeka

Oduzeta nova količina rakije, carinici zaplijenili 215 litara šljivovice

Hrvatskom državljaninu slijedi kazna zbog počinjenog prekršaja i naplata trošarine.

Foto: Carinska uprava
  • 224
  • 58
  • 0

Više od 5.000 eura kazne i trošarina platit će hrvatski državljanin kojemu su carinici pronašli i privremeno oduzeli 215 litara žestokog alkoholnog pića. 

Kako je objavila Carinska uprava, službenici Službe za mobilne jedinice Rijeka zaustavili su ga na autocesti A6. 

"Pregledom osobnog vozila pronađene su 43 plastične posude, bez oznake o proizvodu i proizvođaču i bez posebnih markica za alkohol Ministarstva financija RH, pojedinačne zapremine 5 litara jakog alkoholnog pića rakije-šljivovice, u ukupnoj količini od 215 litara", opisuju. 

Pojašnjavaju da je prekršitelj koji je zatečen u posjedovanju i prijevozu rakije-šljivovice bez nadzornih markica Ministarstva financija RH, navedenom radnjom počinio prekršaj opisan u članku 133. stavak 1. točka 40. Zakona o trošarinama jer je nezakonito posjedovao i prevozio predmete oporezivanja na koje sukladno odredbama ovog Zakona nije obračunana i plaćena trošarina. Stoga će mu biti izdan prekršajni nalog s predviđenom novčanom kaznom u iznosu od 4.500 eura.

Carina mu oduzela 6.700 litara rakije, naplatit će i trošarinu od gotovo 30.000 eura

Pronađena roba privremeno je oduzeta, a nadležnom Područnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za donošenje rješenja o naknadnom obračunu trošarine na jaka alkoholna pića u iznosu od 684,85 eura.


Tagovi

Rakija Carinska uprava Oduzeta rakija Šljivovica bez markica Kazna


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".