Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 17.07.2015. 13:00

Općini Maruševec 2,1 milijun kuna

U posljednja tri mjeseca, Agencija za plaćanja je za poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture, brojnim općinama isplatila ukupno 25 milijuna kuna. Jedna od njih je i općina Maruševec koja je novac uložila u rekonstrukciju cesta.

Foto: Općina Maruševec
  • 197
  • 13
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je još jedan projekt iz IPARD programa, ovoga puta za završeno ulaganje u sklopu mjere 301 Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture, korisnici koje su jedinice lokalne samouprave, odnosno općine i gradovi do 10.000 stanovnika. Općini Maruševec u Varaždinskoj županiji isplaćeno je 2.164.775,84 kuna za rekonstrukciju nerazvrstanih cesta čime je znatno poboljšana prometna povezanost općine.

"Prijavili smo na natječaj ukupno 11 dionica, a prošlo je 10, dužine od gotovo 5.600 metara. Općina je imala namjeru kandidirati još više dionica, no za ostale nije bilo moguće urediti vlasničke odnose. Radovi su se tako izvoditi na dionici u Jurketincu prema kapelici u dužini od 424 metra, u Maruševcu prema školi od 139 metara, u Novakima dužine 395 metara, u Jurketincu od sajmišta 421 metar i odvojak prema farmi 170 metara, na Gredi od križa do Črne Mlake i lipe, dužine 2400 metara, u Brodarovcu 165 metara, u Novakima prema Druškovcu 366 metara, Maruševcu kod dvorca 553 metra, Bikovcu prema Jurketincu 359 metara te u Druškovcu kod Maloka u dužini od 150 metara. Sve dionice za rekonstrukciju bili su makadamski poljski putevi izvan građevinskih zona, jer je to bio jedan od uvjeta za dobivanje sredstava iz Europskog fonda", ističu u općini.

Općina Maruševec smještena je na brežuljcima Maceljske i Ravne gore. Osim istoimenog općinskog središta u njezinu je sastavu još 15 mjesta i to Bikovec, Biljevec, Brodarevec, Cerje Nebojse, Čalinec, Donje Ladanje, Druškovec, Greda, Jurketinec, Kapelec, Korenjak, Koretinec, Koškovec, Novaki i Selnik. S površinom od 50 km2 i s više od šest i pol tisuća stanovnika, među najvećim je općinama Varaždinske županije.

Foto: Općina Maruševec


Tagovi

Agencija za plaćenje Općina Maruševec Varaždinska županija IPARD Mjera 301 Nerazvrstane ceste Makadam Dionice Vlasnički odnosi Maceljska gora Ravna gora Bikovec Biljevec Brodarevec Cerje Nebojse Čalinec Donje Ladanje Druškovec Greda Jur


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.