Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Policija
  • 23.03.2024. 16:30

Oprez! Obrađivali zemlju pa naišli na zolju, minobacačke granate, topovsko zrno, bombe

Za upozoriti je da je ovo tek dio iz policijskih zapisa, a pravo vrijeme radova na polju tek počinje.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL (ilustracija)
  • 769
  • 63
  • 0

Samo vukovarsko-srijemska policija zaprimila je sredinom ožujka četiri dojave građana o pronalascima minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva.

U tri slučaja su ih građani pronašli prilikom obrade zemlje u poljskim predjelima u Mirkovcima, Bapskoj i kod Negoslavaca, dok je u Ivankovu pronađeno streljivo prilikom obavljanja građevinskih radova uz obiteljsku kuću.

Kako su objavili, na mjesta pronalaska pristupili su policijski službenici protueksplozijske zaštite koji su izuzeli topovsko zrno 100 mm, minobacačku granatu 50 mm, minobacačku granatu 82 mm i 86 komada streljiva različitog kalibra. 

Slično bilježi i Policijska uprava osječko-baranjska. Na poljoprivrednom zemljištu na širem području Belog Manastira oko 11,30 sati 45-godišnjak je pronašao minobacačku granatu kalibra 50 milimetara.

Na popisu županija gdje se još kriju mine je i Požeško-slavonska, Ondje je u mjestu Subocka, 47-godišnjak prilikom čišćenja poljoprivrednog zemljišta pronašao raketni bacač (zolju) za koji je utvrđeno da je zaostao iz Domovinskog rata.

Sredinom ožujka, slično se bilježi i na Bjelovarsko-bilogorskom podrulčju gdje je oko 12,20 sati, djelatnik Vodoprivrede Daruvar dojavio kako je na jezeru u Daruvaru pronašao bombu. Izlaskom policijskih službenika na mjesto pronalaska utvrđeno je da se radi o ručnoj bombi M-75 u originalnom pakiranju koja je zaostala također iz Domovinskog rata.

Isto piše i PU ličko-senjska, odnosno navodi da je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu od građanina s područja Brinja izuzeo 1.134 komada raznog streljiva koje je isti pronašao u metalnoj kutiji dok je čistio živicu. 

Za upozoriti je da je ovo tek dio iz policijskh zapisa, a pravo vrijeme radova na polju tek počinje. 


Tagovi

Minsko-eksplozivna sredstva Granata Raketni bacač Mine u polju Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...