Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kazneno djelo
  • 06.01.2024. 13:30
  • Varaždinska, Varaždin

Optužnica protiv direktorice i tvrtke: Opasan mulj odlagali na poljoprivredno zemjište

Optužnicu je zbog počinjenja kaznenog djela ugrožavanja okoliša otpadom, podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu.

Foto: Depositphotos/gorlovkv (ilustracija)
  • 873
  • 77
  • 0

Optužnicu protiv hrvatske državljanke (1965.) i trgovačkog društva zbog počinjenja kaznenog djela ugrožavanja okoliša otpadom, podiglo je Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu.

Kako je objavio DORH 4. siječnja, optužnicom podignutom 16. listopada 2023,. okrivljenu se 58-godišnjakinju tereti da je 9. srpnja 2020., u mjestu u Varaždinskoj županiji, kao direktorica okrivljenog trgovačkog društva, protivno propisima o gospodarenju otpadom odložila mulj od obrade komunalnih otpadnih voda i zemlju i kamenje koji sadrže opasne tvari na zemljište oko kojeg su bile posađene žitarice. Ujedno, i za koje nije imala dozvolu za odlaganje otpada.

Ističu pritom da su zbog navedenog, količine cinka, selena, olova i policikličkih aromatskih ugljikovodika premašile maksimalno dopuštene količine onečišćujućih tvari u poljoprivrednom zemljištu.


Tagovi

Optužnica Ugrožavanje okoliša Otpadni mulj DORH ODO Poljoprivredno zemljište


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".