Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 02.07.2024. 13:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Otvoren javni poziv za korištenje skladišta za voće i povrće u Osijeku

Tko ima pravo na prijavu, po kojoj cijeni i do kada je otvoren javni poziv pojasnili su iz Regionalnog-distribucijskog centra za voće i povrće u vlasništvu Osječko-baranjske županije

Foto: Željka Rački-Kristić
  • 108
  • 0
  • 0

Regionalni distribucijski centar Osječko-baranjske županije za voće i povrće d.o.o. Osijek objavio je Javni poziv za korištenje skladišno-uslužnih kapaciteta Regionalnog-distribucijskog centra za voće i povrće u vlasništvu Osječko-baranjske županije.

Naglašavaju kako pravo prijave imaju priznate proizvođačke organizacije u sektoru voća i povrća, poljoprivredni proizvođači (obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, obrt registriran za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, trgovačko društvo ili zadruga registrirana za obavljanje poljoprivredne djelatnosti) i druge pravne osobe registrirane za obavljanje djelatnosti za poljoprivredu i hranu.

U javnom pozivu stoji kako skladišno-uslužni kapaciteti regionalnog-distribucijskog centra uključuju:

  • prihvat, obradu i skladištenje voća i povrća u odgovarajućoj ambalaži odnosno box paletama dimenzija 1200x1000x760 mm (kapacitet box palete = cca 300 kg), u komorama s kontroliranom atmosferom sustava U.L.O., dinamičkom atmosferom (DA) i normalnom atmosferom (NA),
  • sortiranje i pakiranje voća i povrća (pranje, čišćenje, četkanje/poliranje, sušenje površinske vode s plodova i klasiranje) putem postojećih tehnoloških linija i
  • korištenje proizvodnog pogona za proizvodnju bistrog, mutnog i kašastog soka.

Odvojene komore za konvencionalne i ekološke proizvode

Ukupni kapacitet hladnjače je 3.228 tona raspoređeno u ukupno 23 rashlade komore, dok je cijeli kompleks podijeljen u dva dijela, na dio koji se odnosi na ekološku i dio koji se odnosi na konvencionalnu proizvodnju.

"Kapacitet komora s kontroliranom atmosferom sustava U.L.O. i dinamičkom atmosferom (DA) je 2.910 tona, a 318 tona odnosi se na komore s normalnom atmosferom (NA)", poručuju iz OBŽ. Dodaju da je za ekološke proizvode osigurano sedam komora s U.L.O režimom hlađenja i to tri komore kapaciteta 150 tona te četiri komore kapaciteta 60 tona, odnosno ukupno 690 tona rashladnog kapaciteta.

Regionalni distribucijski centar nalazi se u industrijskoj zoni Nemetin

Sve navedene komore nalaze se u objektu regionalnog-distribucijskog centra za voće i povrće na lokaciji u Osijeku, Vukovarska cesta 243 D (Industrijska zona Nemetin).

Deset centi po kilogramu

Pojašnjavaju kako prihvat, obrada i skladištenje voća i povrća u odgovarajućoj ambalaži, u komorama s kontroliranom atmosferom sustava U.L.O., dinamičkom atmosferom (DA) i normalnom atmosferom (NA) iznosi 0,10 €/kg u koju je uključeno: korištenje komora i to: ulazno/izlazno vaganje, manipulacija voćem i povrćem od istovarne rampe do skladištenja u komore i obratno, analiza kontrole kvalitete kao i korištenje box paleta. Cijena je, kažu, izražena bez PDV-a i odnosi se na sezonu prihvata, obrade i skladištenja voća i povrća u 2024. godini.

Usluga skladištenja voća i povrća, ugovara se na razdoblje do 31. srpnja 2025. godine.

"Cilj je proizvođačima voća i povrća s područja ne samo Osječko-baranjske, nego i onima s područja drugih županija, osigurati najbolje rješenje za skladištenje proizvoda", rekao je direktor RDC-a, Alen Mamić dodavši da se hladnjače zakupljuju po cijeni koja je jedna od najboljih u Hrvatskoj.

Javni poziv otvoren je do iskorištenosti skladišnog kapaciteta, a možete ga u cijelosti pronaći u dokumentu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Osječko-baranjska županija Javni poziv Regionalni distribucijski centar Korištenje skladišno-uslužnih kapaciteta Skladištenje voća i povrća


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto
#priroda
Divna slavonska polja