Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Viroexpo 2024
  • 16.02.2024. 13:20
  • Virovitičko-podravska, Virovitica

Otvoren je 27. međunarodni sajam Viroexpo

Preko 500 izlagača čeka vas na ovogodišnjem izdanju međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede u Virovitici.

Foto: Karolina Rastija
  • 1.075
  • 95
  • 0

Otvoren je 27. Viroexpo, međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede u Virovitici na kojemu ove godine izlaže preko 500 izlagača. 

"Ukupna vrijednost poljoprivredne proizvodnje je 3,2 milijarde eura", podsjetio je premijer Andrej Plenković na pozitivne brojke o rastu vrijednosti iznesene nedavno i u Osijeku te se otvarajući sajam osvrnuo na stanje u ovoj gospodarskoj grani kao i afričkoj svinjskoj kugi.

"Od lipnja smo suočeni s bolešću za koju nemamo ni lijeka ni cjepiva. Jedino smo mogli raditi ograničenja što je izazvalo nervozu sredine", rekao je te dodao kako je Vlada držala znanstvene i stručne temelje i kroz šest mjeseci došli smo do toga da 10 tjedana nema prijavljenih slučajeva ove bolesti.

"Apsurd je da smo prije pojave bolesti imali 800 tisuća registriranih svinja, a nakon usmrćivanja imamo 150 tisuća svinja više", istaknuo je rekavši da su krizne situacije dobre kako bi nastavili usklađivati realno i stvarno stanje u tom sektoru. 

Sajam je otvorio premijer Andrej Plenković 

Poručio je da želi da ovakvi sajmovi budu daljnji poticaj za ulaganja i razvoj slavonskih županija te da se to podrži i dobrom i čvrstom prometnom povezanošću.

Uz predsjednika Vlade, svečanosti su nazočili i ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan.

Posjetite sajam s dušom

Viroexpo je već godinama jedan od najuspješnijih i najposjećenijih sajmova ovakvog tipa u Hrvatskoj, a s obzirom na sve veći broj izlagača i posjetitelja, postao je jedan od najvažnijih u regiji, sajam koji zbog svoje pristupačnosti, odnosa prema posjetiteljima i izlagačima nosi dodatak “sajam s dušom”.

Trebate novi rasipač? Sudjelujte u aukciji na Viroexpu

Po prvi puta održava se Sajam strukovnih zanimanja pod nazivom "Sad je pravi hit majstor bit", na kojem će se predstaviti osam strukovnih škola Virovitičko-podravske županije gdje će se učenici osnovnih škola moći informirati o profesionalnoj orijentaciji i smjeru koji ih zanima.

Već godinama organizatori su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Područna obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, dok je tehnički organizator Viroexpo d.o.o.

Županija partner ove godine je Osječko-baranjska županija, a pokroviteljstvo potpisuju Vlada Republike Hrvatske, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 

Čekaju vas poljoprivredni proizvođači koji izlažu svoje proizvode 

Radno vrijeme sajma je danas do 19:00 sati, a u subotu i nedjelju 9:00 - 19:00 sati. Vidimo se! Detaljan program pronađite ovdje


Fotoprilog


Tagovi

Viroexpo 2024 Otvoren Viroexpo Sajam u Virovitici Ivica Kirin Bojan Mijok Međunarodni sajam gospodarstva Obrtništva i poljoprivrede


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Viroexpo d.o.o.

33000 Virovitica, Hrvatska
tel: + 385 33 638 270, fax: + 385 33 638 278, e-mail: info@viroexpo.hr web: http://viroexpo.com.hr