Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kaznena prijava
  • 13.08.2024. 15:20
  • Brodsko-posavska, Podcrkavlje

Palio suho bilje na svom imanju pa zapalio susjedna: Izgorjeli voćnjaci, vinogradi i dio šume

Protiv neopreznog 75-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava, javlja policija.

Foto: Fb/DVD Podcrkavlje
  • 422
  • 55
  • 0

Srećom bez ozlijeđenih osoba, ali uz veliku štetu na poljoprivrednim kulturama čiji se razmjeri tek utvrđuju, završio je požar kojega je jučer na području Općine Podcrkavlje nedaleko Slavonskog Broda izazvao 75-godišnjak. 

Kako je objavila Policijska uprava brodsko-posavska, očevidom je utvrđeno da je u ponedjeljak 12. kolovoza, oko 7 sati, na svom imanju zapalio suhe biljne ostatke te je zbog nepažnje i djelovanja vjetra došlo do razvoja i širenja požara koji je zahvatio šire područje na susjednim imanjima. 

Slijedi kaznena prijava 

Točnije, zahvatio je raslinje, voćnjake, vinograde i dijelove šume, a ugasili su ga pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podcrkavlje čije fotografije požarišta najbolje govore o štetama na trajnim nasadima.

Vatra se brzo proširila na susjedne voćnjake i vinograde 

Policija je sa slučajem upoznala Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu te kažu, nastavljaju daljnje kriminalističko istraživanje na utvrđivanju visine materijalne štete i podnošenju kaznene prijave protiv 75-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom.

Međutim, dodaju i da ovo nije jedini takav slučaj na njihovu području. Istoga dana oko 13 sati, na području Općine Gornja Vrba, 35-godišnjak je spaljivao korov u svom vrtu te u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vatrom.

Ne palite vatru

Vatra se raširila i zahvatila nisko raslinje na susjednim parcelama, kojom prilikom je opožareno oko 200 kvadrata površine. U požaru nije bilo materijalne štete, a ugasili su ga pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod. 

"Nakon nedavnog požara u općini  Bukovlje, nastalog zbog nepažnje, tijekom kojega je opožareno više hektara suhe trave i  šume, vatra je opet izmakla kontroli. Ponovno upozoravamo građane da budu oprezni i ne pale vatru, jer je zbog visokih temperatura velika vjerojatnost nastanka požara, veće materijalne štete ili stradavanja osoba", napominju iz PU. 


Fotoprilog


Tagovi

Požar DVD Podcrkavlje Gornja vrba Nisko raslinje Voćnjak Šuma


Autor

Nikola Kučar

Više [+]

Novinar i urednik s više od dvadeset godina iskustva u tiskanim i digitalnim medijima, na radiju i televiziji.