Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Panex AGM
  • 04.06.2024. 10:30
  • Međimurska, Brezje

Panex AGM preselio na novu lokaciju i proširio ponudu strojeva

Prije smo bili u unajmljenom prostoru, a sada smo kupili dosta zemljišta i izgradili novi poslovni centar, kaže nam Filip Miko, direktor tvrtke koja se bavi prodajom priključnih poljoprivrednih strojeva, viličara i mini bagera te servisom i prodajom rezervnih dijelova.

Foto: Panex AGM
  • 5.439
  • 340
  • 0

Tvrtka Panex AGM se od kraja prošle godine, točnije od prosinca, nalazi na novoj lokaciji. Preselili su, naime, iz Čakovca u Gospodarsku zonu Brezje. Ova tvrtka koja se bavi prodajom priključnih poljoprivrednih strojeva, viličara i mini bagera te servisom i prodajom rezervnih dijelova, posluje od 1992. i već su više od 30 godina sinonim mnogobrojnim poljodjelcima za sigurnu i pouzdanu kupnju.

"Sada smo oko pet kilometara dalje od prijašnje lokacije. Prije smo bili u unajmljenom prostoru, a sada smo kupili 14.000 m2 zemljišta i izgradili novi poslovni centar", rekao nam je Filip Miko, direktor tvrtke. Dodao je kako imaju dosta prostora za proširenje ukoliko bude potrebno, s obzirom na to da posluju uspješno i da kontinuirano rastu.

Samim time, kaže Miko, imaju puno više prostora za rezervne dijelove, što je posebno važno u vrijeme sezone, kada je stroj potrebno popraviti čim prije: "Imamo novu radionu, skladište, urede, a ostalo je vanjski prostor gdje su izloženi strojevi".

U skladištu gotovo svi rezervi dijelovi

Osim većih radnih prostorija, povećali su broj zaposlenih, pa ih je sada ukupno 25, od toga 21 u glavnom sjedištu tvrtke, dvoje u Virju i dvoje u Cerju, gdje imaju svoje maloprodajne trgovine. Povećali su i broj dostavnih vozila, imaju ih sedam te dva servisna. Dostavu robe i servis vrše besplatno na adresu kupca u maksimalno kratkom roku, čemu uvelike pridonosi i velika količina rezervnih dijelova na zalihi. 

vds
Novi poslovni centar i dostavna vozila

"Dajemo sve od sebe da u skladištu imamo sve rezervne dijelove, ali ako baš nemamo i ako je kupcu hitno, vadimo potreban dio sa stroja kojeg imamo kod sebe i dostavljamo ga kod kupca, pa sebi naručujemo drugi", rekao je Miko te dodao kako na zalihi u svakom momentu imaju preko 700 strojeva.

Ističe kako je, osim što imaju kupce po cijeloj Hrvatskoj, njihova prednost u tome što su blizu Slovenije, Mađarske, pa i Austrije pa im dosta kupaca dolazi i od tamo. "Ako je netko zainteresiran za stroj, mi ih uputimo na svoje kupce u najbliže mjesto kako bi iz prve ruke mogli vidjeti kako on radi i kako su zadovoljni njime", poručio je.

Povezivanje poljoprivrede i građevine

Imaju i veliku ponudu priključnih strojeva: traktorske prskalice, kosačice, prikolice za gnoj, sakupljači i okretači sijena, prikolice, cisterne za gnojnicu, cjepači drva, drobilice granja, malčeri, freze, roto drljače, sistemi za navodnjavanje, plugovi, balirke, omotači bala, sjetvospremači, atomizeri...

vd
Novost u ponudi: bageri, viličari i utovarivači

Kako bi proširili ponudu na više grana, uveli su novitete. "Uz poljoprivredne priključke okrenuli smo se programu mini bageraviličara i mini utovarivača te tako povezali poljoprivredu i građevinu, što se pokazalo kao dobar potez." Potražnja je dobra, kaže, pogotovo jer se u hladnjače više ne smije ulaziti dizelskim viličarima, uglavnom moraju biti električni. Traže se i za neke manje poslove za privatne kuće, pa i farme.

Pojašnjava kako su bageri popularni zbog relativno niske cijene, male težine, praktičnog održavanja, fleksibilnosti rada, dobre učinkovitosti i široke upotrebe. Mogu se koristiti za kopanje, planiranje, ravnanje, niveliranje, pa čak i bušenje.

Čest su gost na hrvatskim i europskim sajmovima

Panex AGM će se i ove godine predstaviti na sajmu poljoprivredne mehanizacije FarmShow. Osim standardnog asortimana (freze, malčeri, drobilice, roto brane), dovoze i prskalice od 1.000 litara, tanjurače, grubere, sjetvospremače, sustav za navodnjavanje, pa i novi mini bager.

"Na FarmShowu u Osijeku smo bili svake godine do sada, osim prve", dodaje Miko, a osim ovog nastupaju na brojnim drugim hrvatskim i europskim sajmovima, njih desetak na godinu. "Na prvu se možda njihov učinak i ne vidi, ali budući da nam poslovanje iz godine u godinu raste, vjerujemo da su barem dijelom zaslužni i oni". U Sloveniji su prisutni na čak njih pet, u Hrvatskoj šest te na jednom u Austriji i jednom u Mađarskoj.

"Dok možemo, idemo na sve, vjerujemo da će dugoročno dati rezultate. Neke odmah, neke malo kasnije", poručio je za kraj, dodavši da je to prilika da ljudi vide strojeve uživo, pa se možda lakše odluče za kupnju.

Za više informacija o ponudi, obratite im se na jedan od niže navedenih kontakata.


Fotoprilog


Tagovi

Panex AGM Filip Miko Nova lokacija Preseljenje u Brezje Izlaganje na FarmShowu Mini bager Utovarivač Poljoprivredni strojevi


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Panex AGM d.o.o.

Brezje 165, Brezje (Industrijska zona Brezje), 40311 Lopatinec, Hrvatska
tel: 040/384-354, e-mail: info@panexagm.com web: http://www.panexagm.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Vrgorsko polje Jezero - Cvjetanje breskvi
#RuralFoto #priroda"