Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nesreća
  • 24.09.2024. 09:20
  • Brodsko-posavska, Laze

Pijana trojka u 4 sata ujutro traktorom sletjela u kanal, 20-godišnjak teško ozlijeđen

Ozlijeđeni je zadržan u bolnici na liječenju. Slijedi im i niz prijava. I ne samo njima.

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL (ilustracija)
  • 2.449
  • 234
  • 0

Povratak iz "života" traktorom završio je slijetanjem u kanal i srećom bez smrtno stradalih, no uz teške tjelesne ozljede koje je zadobio 20-godišnjak. 

Naime, kako javlja PU brodsko-posavska, 22. rujna oko 4:10 sati službenici Policijske postaje Nova Gradiška zaprimili su dojavu o slijetanju traktora u Lazama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako je strojem upravljao 18-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje, dok su se u njemu nalazila dva putnika u dobi od 19 i 20 godina.

Kažu, utvrđeno je kako je 19-godišnjak u jednom trenutku uhvatio za volan i naglo skrenuo u lijevo nakon čega se traktor prevrnuo u odvodni kanal. "Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da je 18-godišnjak bio pod utjecajem alkohola od 1,25 promila, 19-godišnjak od 1,5 i 20-godišnjak od 1,35 promila", opisuju dalje. 

Teško ozlijeđeni 20-godišnjak je zadržan u bolnici na daljnjem liječenju.

Policija protiv 19-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu zbog kaznenog djela "Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“.

Protiv 18-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok je protiv 44-godišnjeg vlasnika traktora podnesen prekršajni nalog jer je dao na upravljanje radni stroj osobi koja nema položeno za tu kategoriju vozila, stoji u objavi. 


Tagovi

Nesreća Traktor Sletjeli s ceste Policija Teške ozljede


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Za status u krdu bitan je stav, ali treba imati i velika “muda” #RuralFoto