Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjedi
  • 20.08.2013.

Po pravdu u Bruxelles?!

Poljoprivrednci uključeni u prosvjede još uvijek drže zajedno, te nije istina da se prosvjedi raspadaju, kako su to izjvestili pojedini mediji

  • 766
  • 77
  • 0

"Kako nam to mogu raditi? Nama govoriti kako su razgovori i pregovori jedini način riješavanja problema? Pa mi smo od samog početak za razgovore i pregovore! Od samog početka prosvjeda molimo ih da s nama razgovaraju, zovemo ih, a oni uporno to odbijaju i sada kažu kako su razgovori jedino riješenje. Pa tko je tu lud, a tko normalan?", reakcija je predsjednika Sindikata hrvatskih seljaka (SHS) Tomislava Pokrovca na izjavu zamjenice ministra poljoprivrede Snježane Španjol koja jejučer poljoprivrednicima, koji su nešto prije podneva traktorima krenuli prema Zagrebu, poručila kako su u Ministarstvu svjesni problema hrvatskoga sela i poljoprivrednika, ali i istaknula kako je razgovor jedini način pronalaženja rješenja, a ne metode ucjene i prosvjeda.

Pokrovac također tvrdi da se većina poljoprivrednika uključenih u prosvjede još uvijek drže zajedno te da nije istina da se seljački prosvjedi raspadaju, kako su to izvjestili pojedini mediji. "Ne odustajemo od prosvjeda dok god ne donesemo odluku o nekom drugom načinu kojim bi došli do riješenja naših problema", kaže Pokrovac dodajući kako bi jedan od tih načina, ukoliko ništa drugo ne uspije, moglo biti i traženje pravde u Bruxellesu što bi prema njegovom mišljenju bio logičan potez s obzirom da je Hrvatska od 1. srpnja u punopravnom članstvu u EU.

A hoće li do toga i doći ili će se, što je ipak mora se priznati manje vjerojatnije, ipak sve raspetljati na zadovoljstvo poljoprivrednika, znati će se već u utorak nakon sastanka Stožera za obranu hrvatskog sela koji će se održati u Novoj Gradiški. Naime, na sastanku Stožera održanom u Pavlovcu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, premijeru Zoranu Milanoviću dan je rok da se članovima Stožera javi do utorka do 10 sati, a ne javi li im se premijer do tada, na sastanku u Novoj Gradiški donijet će se odluka o nastavku ili odustajanju od prosvjeda. U tom slučaju, jedini put traženja pravde za nezadovoljne hrvatske poljoprivredne proizvođače, vodi u Bruxelles. Sretno.


Tagovi

Seljaci Prosvjedi Nezadovoljstvo Pregovori Tomislav Porkovac Zoran Milanović Bruxelles Zagreb


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.