Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • DORH
  • 02.12.2023. 15:30
  • Varaždinska, Varaždin

Podignuta optužnica: Nezakonito izdao više od 8.000 uvjerenja za rad na poljostrojevima?!

Okrivljenog 63-godišnjaka tereti se da je opisanim postupanjem izdao uvjerenja fizičkim osobama čije osposobljavanje nije bio ovlašten provoditi.

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 869
  • 56
  • 0

Optužnicu protiv hrvatskog državljanina zbog počinjenog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, podiglo je 20. studenog Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu. 

Kako stoji u objavi DORH-a, okrivljenog 63-godišnjaka tereti se da je od ožujka 2015. do listopada 2019. godine, u sedam županija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i na području Slavonije, kao direktor trgovačkog društva iz Koprivnice, neovlašteno organizirao, provodio i naplaćivao dvosatne tečajeve osposobljavanja za rad motornom pilom, kombajnom, traktorom i trimerom osoba izvan radnog procesa koje nisu bile zaposlene kod poslodavaca.

Naime, njegovo društvo nije bilo ovlašteno za osposobljavanje pojedinih fizičkih osoba za rukovanje poljoprivrednim strojevima i alatima te ono za rad na siguran način, već je isključivo za osposobljavanje fizičkih osoba zaposlenih kod poslodavaca unutar radnog procesa.

Gdje ste polagali tečaj za rukovanje traktorom i kombajnom? Upitno više od 8.000 dozvola

"Tereti ga se da je potom u propisane obrasce neistinito upisivao da je provodio praktični dio tečaja, jer je provodio samo teorijski dio, a praktično osposobljavanje uopće nije provodio, nakon čega je polaznicima tečaja neovlašteno izdavao uvjerenja i iskaznice o osposobljenosti radnika za rad na siguran način", pojasnili su.

Okrivljenika se tereti da je opisanim postupanjem izdao 8.357 uvjerenja fizičkim osobama čije osposobljavanje nije bio ovlašten provoditi te je time ostvario nepripadnu imovinsku korist veću od 1.600.000 kuna.


Tagovi

DORH Tečaj osoposobljavanja Zlouporaba položaja Poljoprivredni strojevi Dozvole


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Djetinjstvo u prirodi 🍀🌼👣 #RuralFoto #priroda