Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa
  • 01.09.2023. 12:00
  • Osječko-baranjska, Gorjani

Pokraden šljivik: Ranom zorom ukradeno tri tone čačanki

Vlasnici su pokosili šljivik, i ne znajući da neželjenim gostima pripremaju teren za još lakše kupljenje šljiva.

Foto: Depositphotos/LCalek
  • 4.017
  • 325
  • 0

Vlasnici šljivika u Gorjanima preklih dana ostali su bez polovice uroda. Naime, pokraden im je nasad na 1,1 hektar s više od 300 stabala.

Prema procjeni vlasnika, pobrano im je i ukradeno čak tri tone šljive čačanke. "Suprug i ja još smo prije dva tjedna gledali šljive, koje su inače za rakiju i pekmez, i procjenjivali jesu li za branje, no trebali smo ići na jedno vjenčanje u Liku, pa je muž rekao kako bi to trebao dobro pokositi te ćemo u kupljenje šljiva kada se vratimo", ispričala je za Glas Slavonije vlasnica.

Šljivik je uz sporedni, prteni put, nije uopće uz prometnu cestu da bi upadao u oči, no netko ih je uočio.Vlasnici su pokosili šljivik, i ne znajući da neželjenim gostima pripremaju teren za još lakše kupljenje šljiva.

"Nismo ništa sumnjivo prethodno primijetili. Nema tu ni kuća, puno prolaznika, eventualno prođe neki traktor", dodala je. Kaže da je žena koja živi nedaleko rekla da je vidjela auto, kombi, kako oko 5 sati ujutro ide prema nasadu.

"S obzirom na to koliko je ploda pobrano morali ih je bit više i dolazili su više dana", smatra vlasnica. I lani im je netko krao na toj lokaciji, međutim, kažu, ne u količinama kao ove godine. Brat vlasnice je, napominje, doživio još goru sudbinu. Njemu su opustošili dva šljivika, a njemu je za pobrati ostalo svega četiri vreće.

Naime, ovo je jedna u nizu od krađa na području Osječko-baranjske županije. Na području te Policijske uprave ove je godine evidentirano sedam krađa poljoprivrednih proizvoda s otvorenih prostora i drva iz privatnih šuma.


Tagovi

Krađa Šljivik Čačanke Lopovi


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.