Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AZTN
  • 01.03.2024. 09:00
  • Splitsko-dalmatinska, Split

Pokrenut još jedan upravni postupak protiv kupca poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda

Pokretanje upravnog postupka protiv pojedinog kupca ne znači nužno utvrđenje povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi, ističe Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
  • 644
  • 90
  • 0

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je u okviru svojih ovlasti pokrenula upravni postupak protiv kupca Tommy d.o.o., Split, radi utvrđivanja je li taj kupac poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, počinio povredu iz Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi (ZNTP) u lancu opskrbe hranom, izvijestili su iz Agencije.

Kako navode, povod za pokretanje ovoga upravnog postupka po službenoj dužnosti bila je predstavka, čiji je sadržaj ukazivao na to da postoje indicije za pokretanje postupka u smislu odredaba Zakona.

"AZTN će u tome upravnom postupku ispitati osnovanost navoda iz predmetne predstavke i sve elemente koji se odnose na postupanja toga kupca koja bi moguće mogla predstavljati nepoštene trgovačke prakse te će tek nakon potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja donijeti meritornu odluku", ističu. 

Sabor usvojio zaključak na Zakon o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi - što to znači?

Potrebno je, kažu, istaknuti da samo pokretanje upravnog postupka protiv pojedinog kupca ne znači nužno utvrđenje povrede Zakona, već je u pokrenutom upravnom postupku AZTN obvezan utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka ili na temelju kojih je moguće postupak obustaviti.

Na temelju konačno utvrđenog činjeničnog stanja, Agencija će u konkretnom predmetu donijeti meritornu odluku, zaključuju. 


Tagovi

AZTN Nepoštene trgovačke prakse Tommy ZNTP


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.