Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed
  • 29.11.2023. 10:35
  • Vukovarsko-srijemska, Županja

Poljoprivrednici: Borimo se za budućnost svoje djece, za to smo spremni i poginuti

Ovo Slavonija nije zaslužila!, poručili su vladajućima prosvjednici okupljeni na graničnom prijelazu Županja-Orašje.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
  • 422
  • 116
  • 0

Dok se čeka sastanak u Slavoniji na koji bi, moguće, umjesto ministrice poljoprivrede Marije Vučković, došao ministar obrane i potpredsjednik Vlade Ivan Anušić, poljoprivrednici okupljeni već osmi dan na graničnom prijelazu Županja-Orašje, poslali su nove poruke vladajućima. 

"Tražimo da se provjeri krv od svinja i da se mogu zaklati ako su zdrave, nikakve politike ovdje nema", poručio je jedan od prosvjednika za vijesti Hrvatskog radija

Osmi je dan prosvjeda poljoprivrednika, danas sastanak s ministricom?

Naveo je i da se borio u Domovinskom ratu u kojemu je ranjen te da i dalje samo želi živjeti ovdje. "Spreman sam i poginuti na ovoj granici jer se borim za svoju i budućnost svoje djece", rekao im je još jedan poljoprivrednik, a drugi naglasio da samo žele nastaviti živjeti u Slavoniji koja je dosta toga preživjela u ratu, a i najviše se iselilo iz nje.

"Ovo Slavonija nije zaslužila!", istaknuo je. 

Iz Stožera za obranu hrvatskog sela naveli su da će, kada dođe do sastanka i bude li rješenja, isto javiti na punktove. Ne budu li se slagali s onim što kažu vladajući, prosvjed se nastavlja. 


Tagovi

Prosvjed Poljoprivrednici Poruka vladajućima Slavonija Afrička svinjska kuga


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seoske lole #RuralFoto #selo