Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AgroRocks 2024
  • 25.09.2024. 17:10

Poljoprivrednici, prijavite se i besplatno povežite s tvrtkama na AgroRocksu!

Sudionici AgroTech Matchmaking dobivaju gratis ulaznicu za konferenciju AgroRocks. Požurite jer prijave traju do petka, 27. rujna 2024.

Foto: Pixsell/Davor Javorović
  • 203
  • 21
  • 0

Još je samo dva dana ostalo za prijavu za besplatno povezivanje s visokotehnološkim tvrtkama. O čemu je riječ? Radi se o "brzom upoznavanju" u trajanju od15 minuta kojemu je cilj pokretanje novih poslovnih suradnji.

Ovo je prilika za one poljoprivrednike koji se žele modernizirati i povećati svoju produktivnost. 

Kada, gdje, kako?

Na konferenciji AgroRocks 2024. održat će se umrežavanje pod nazivom "AgroTech Matchmaking". Sudjelujući na 15-minutnim "spojevima", poljoprivrednici i tvrtke imati će priliku raspraviti o problemima s kojima se svakodnevno susreću i tražiti adekvatna rješenja.

Kroz edukaciju o novim tehnologijama, farmeri mogu saznati kako im softverskih alati, dronovi, senzori i druge tehnologije mogu pomoći u upravljanju poslovanjem.

Broj mjesta je ograničen, stoga požurite s prijavom koju možete napraviti OVDJE. Prijavljeni dobiju besplatnu ulaznicu za konferenciju AgroRocks.

"Puno je načina modernizacije poljoprivredne prozvodnje. Primjerice, suradnja između malih proizvođača voća i povrća te digitalnih platformi omogućuje im pristup naprednim alatima za upravljanje farmama", pojasnili su iz EDIH CROBOHUB ++ koji vode ovaj projekt. Ističu da korištenjem softvera za praćenje prinosa, upravljanje resursima, predviđanje vremenskih uvjeta - poljoprivrednici mogu optimizirati proizvodnju i smanjiti gubitke.

Koja tehnologija za koji problem?

"Uzmimo primjer male farme u Hrvatskoj koja uzgaja jagode. Korištenjem softvera, poljoprivrednici mogu pratiti rast biljaka, upravljati zalihama vode i gnojiva te na temelju analize podataka unaprijediti kvalitetu prinosa", pojasnili su i dodali da upravo na konferenciji AgroRocks mogu dobiti sve informacije od stručnjaka Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT) i dr.

Korištenjem dronova i senzora poljoprivrednici mogu nadzirati zdravlje usjeva, prepoznati bolesti na vrijeme i smanjiti upotrebu pesticida, što vodi ka ekološki prihvatljivijoj proizvodnji.  

Konferencija AgroRocks održat će se u Osijeku, u petak 4.10. u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije. Više o programu konferencije saznajte na mrežnim stranicama: www.agrorocks.com

Ovo umrežavanje pruža poljoprivrednicima priliku da se upoznaju s novim tehnologijama, dok tehnološke tvrtke dobivaju uvid u izazove s kojima se poljoprivrednici susreću, a kako bi im mogli ponuditi što bolja rješenja. 

Prijave za umrežavanje pod nazivom "AgroTech Matchmaking" otvorene su još do petka, 27. rujna putem sljedeće poveznice: Prijavni obrazac


Tagovi

AgroTech Matchmaking EDIH CROBOHUB ++ Projekt umrežavanja Poljoprivrednici Visokotehnološke tvrtke Agrorocks 2024 Dron u poljoprivredi Senzori u poljoprivredi


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

AgroRocks

31000 Osijek, Hrvatska
e-mail: info@agroklub.hr web: https://www.agrorocks.com