Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krški pašnjaci
  • 14.08.2023. 08:45
  • Splitsko-dalmatinska, Trilj

Poljoprivrednici zadržani uz prometnicu dok ne završi konferencija s ministricom Vučković?!

Udruga Hrvatski krški pašnjaci objavila je da im policija nije dopustila dolazak na konferenciju.

Foto: Fb/Hrvatski krški pašnjaci
  • 1.695
  • 284
  • 0

"Ovakvo postupanje ne vodi ničemu, sprječavanje da sudjeluju na konferenciji i ukažu na probleme je krajnje neprimjereno. Stvara se još veći bunt među poljoprivrednicima koji će uskoro eskalirati u većim razmjerima", reagirala je Udruga Hrvatski krški pašnjaci nakon što ih je, kako su objavili, policija zaustavila i spriječila dolazak na konferenciju koja se održavala u Trilju. 

Napominju da je u gospodarskoj zoni "Čaporice" u četvrtak održana konferencija za poljoprivredu u organizaciji Slobodne Dalmacije, župana splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana, gradonačelnika Trilja Ivana Bugarina i ministrice poljoprivrede Marije Vučković.

Dio poljoprivrednika krenuo je ondje kako bi iskazali nezadovoljstvo trenutnim stanjem u sektoru i represivnim odnosom resornog ministarstva, ali ih je u tome spriječila policija. Isključeni su iz prometa i zadržani uz prometnicu dok ne završi konferencija.

Zašto su zaustavljeni, pitanje je koje smo postavili Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. 

U kratkom odgovoru navode da nam mogu potvrditi kako su policijski službenici obavljajući poslove nadzora prometa, postupali sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima,  te obavili provjeru identiteta i pregled vozila.

"Prilikom postupanja, a zbog specifičnih okolnosti konzultirana je veterinarska inspekcija. Nakon provjera utvrđeno je da ne postoje elementi za daljnje postupanje policije", navode iz ove PU. 


Tagovi

Hrvatski krški pašnjaci Konferencija Policija Poljoprivrednici Spriječeni Zaustavljeni


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).