Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sjednica o selu
  • 12.09.2013.

Porazna činjenica - dnevno propadne jedan OPG

Dnevno propada jedan OPG, a ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u godinu dana nijednom nije bio u službenom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Foto: RGBStock.com
  • 918
  • 160
  • 0

U Vukovarsko-srijemskoj županiji ima 2.170 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na kojima je zaposleno 20 posto ukupnog broja zaposlenih u toj županiji, a u godinu dana od tog je broja ugašeno 207 OPG-a, izvijestio je Andrija Matić, pročelnik županijskog Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni prostor, tijekom tematske sjednice Županijske skupštine o stanju u poljoprivredi i hrvatskom selu, koja se održala u Vinkovcima. Matić je kao najveće probleme hrvatske poljoprivrede izdvojio nedovoljnu radnu aktivnost, nisko obrazovanje, činjenicu da se poljoprivrednici slabo udružuju u neke od oblika zadruga, teškoće s izvorima financiranja i nesređeno tržište.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, među poraznim je podacima naveo i taj da dnevno propada jedan OPG. U daljnjoj raspravi čulo se i kako ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u godinu dana nijednom nije bio u službenom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Tematska sjednica Skupštine održana je i u Požeško-slavonskoj županiji. Zatraženo je da se u povjerenstva za dodjelu zakupa državnog zemljišta uz tri predstavnika nadležne agencije imenuju i tri predstavnika jedinica lokalne samouprave. Od Vlade i ministarstva traže žurno donošenje mjera ruralnog razvoja za razdoblje od 2014. do 2020. godine, uz cjelovito rješenje za stočarsku proizvodnju i mljekarsku industriju. Zatraženo je da se rebalansom proračuna osigura 700 milijuna kuna za izravna plaćanja poljoprivrednicima tijekom prosinca.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

OPG Božo Galić Andrija Matić Tihomir Jakovina Ruralni razvoj Sjednica


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...