Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Europa plus
  • 27.03.2014. 17:00

Potpora LAG-ovima kroz program Europa plus

Leader mreža Hrvatske potpisala Ugovor o suradnji sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva

Foto: freepik.com
  • 195
  • 26
  • 0

Leader mreža Hrvatske, 13. ožujka 2014., je potpisala Ugovor o suradnji sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, temeljem Sporazuma o razvojnoj suradnji između Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Ministarstva poljoprivrede. Ugovor je namijenjen programskoj potpori za umreženo i učinkovito djelovanje LAG-ova do kraja 2014. godine, provedbom programa "Europa plus".

Odredbama prijedloga navedenog Sporazuma, programska potpora Leader mreža Hrvatske podrazumijeva: rad na razvoju sposobnosti odabranih, akreditiranih udruga - Lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova), analizama politika na razini EU, programa, mjera te na pripremama većih korisnika iz ruralnih područja za korištenje sredstava iz EU fondova te javno zagovaranje u Hrvatskoj kao i na razini EU (kroz ELARD i ENRD), te izdavanje Revije ruralnog razvoja.

Na posljedenjem koordinacijskom sastanaku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Leader mreže Hrvatske, Hrvatske mreže za ruralni razvoj, Ministarstva poljoprivrede i Vladinog ureda za udruge, bilo je riječi o strukturi i uvjetima natječaja za predfinanciranje aktivnosti LAG-ova u 2014.

Natječaj za predfinanciranje LAG-ova objavljen je na mrežnoj stranici Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva - Program Europa plus - predfinanciranje. Kako bi odobreni LAG-ovi, dobitnici IPARD mjere 202, što prije mogli dobiti sredstva za provedbu istog trebaju pripremiti dokumentaciju svojih LAG-ova, izvod iz registra udruga te poslovni plan LAG-a (operativni/akcijski) provedbe aktivnosti s pratećim financijskim planovima do kraja 2014.

Foto: freepik.com


Tagovi

LAG Leader Europa plus Predfinanciranje ELARD ENRD Revija ruralnog razvoja IPARD


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.


Partner