Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Entrada
  • 19.09.2024. 16:30

Potražnja za Kioti traktorima ne jenjava, evo zašto je tražen RX7330 bez kabine

Tvrtka Entrada na ovogodišnjem je sajmu u Gudovcu izložila bogat Kioti program, od kojih su istaknuli RX7330 bez kabine. Josip Kontuš pojasnio je zašto je jedan od najprodavanijih traktora.

Foto: Željka Rački-Kristić
  • 20.357
  • 1.085
  • 0

"Iako je u Hrvatskoj zabilježen pad prodaje traktora, potražnja za onima Kioti još uvijek je postojana", rekao nam je Josip Kontuš iz tvrtke Entrada, koja prodaje na području sedam zemalja (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Sjeverna Makedonija, Albanija, Crna Gora i Kosovo).

Kaže, gledajući hrvatsko tržište, u zelenom su području po broju prodanih. Interes postoji i ljudi znaju što će kupiti, jedino im je malo teže doći do sredstava, budući da mnogi ne prolaze na fondovima Europske unije. Smatra da je najava ministra poljoprivrede o sektorskim natječajima dobra stvar jer oni manji koji stvarno žele raditi i napredovati trebaju dobiti sredstva, a često budu ispod crte.

Na papiru smo bolji od Slovenije i Austrije, ali imamo drastičan pad prodaje traktora

RX7330 jedan od najprodavanijih traktora

Na ovogodišnjem su sajmu u Gudovcu izložili južnokorejsku Kioti paletu traktora, od kojih su posebno istaknuli RX7330 bez kabine. Radi se o modelu 75 KS, namijenjenom za ratarstvo, voćarstvo, vinogradarstvo, odnosno s njim se mogu odrađivati gotovo svi poslovi.

casd
Izložili su cijeli program Kioti traktora

Širok je, opisuje Kontuš, 1,80 metara, a širina se, ovisno o kotačima, može suziti ili proširiti. Ima veliki zakretni moment (66 stupnjeva), veliki klirens tako da odgovara svim mogućim priključcima i svim kulturama koje se obrađuju.

"Kao takav, našao je veliku primjenu u svim poljoprivrednim djelatnostima te je jedan od najprodavanijih traktora", rekao je te dodao da je vrlo pregledan, ima malu potrošnju, a njegova snaga je ravnomjerno raspodijeljena. Snage motora je 54 kW, četiri cilindra, kapacitet spremnika goriva 85 litara. Maksimalna brzina koju ostvaruje je 37 km/h. Ima power shuttle mjenjač s 24 brzina naprijed i 24 brzina nazad. Maksimalni kapacitet podizanja je 3.075 kilograma. Težina traktora je 2.540 kilograma.

Multifunkcionalan

Kioti traktori čiji su ovlašteni distributer, imaju petogodišnju garanciju na motor, mjenjač i diferencijal zato jer taj isti proizvođač proizvodi sve dijelove.

Cjenovno je, ističe, pristupačan u odnosu na konkurenciju u ovoj snazi odnosno klasi traktora. Na njemu se može koristiti prednji utovarivač, montirati prednja hidraulika. "Svi priključci koji se mogu koristiti sa stražnje strane, mogu i s prednje", pojasnio je Kontuš, koji voli reći da je ovaj model multifunkcionalan.

svcd
Josip Kontuš iz tvrtke Entrada

Verzija bez kabine posebno je zanimljiva voćarima jer je dosta nizak, a samim time ne hvata krošnje. Znaju ga kupovati i za rad u velikim plastenicima.

Osim Kioti traktora, tvrtka Entrada izložila je i bogat Campagnola program opreme za maslinike, voćnjake, vinograde.

Traktor možete doći vidjeti, ali i isprobati u poslovnicama u Šušnjevici, Kršanu, Sesvetama i Zadru. Za dodatne informacije kontaktirati možete tvrtku Entrada d.o.o. na +385 91 422 8528, a sve adrese poslovnica i njihove kontakte pronađite ovdje


Fotoprilog


Tagovi

Entrada Kioti traktor Josip Kontuš Prodaja traktora


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Entrada d.o.o.

Letaj 2, 52233 Šušnjevica, Hrvatska
tel: +385 (0)52 401 980, e-mail: info@entrada.hr web: http://www.entrada.hr