Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požari u Dalmaciji
  • 07.08.2024. 11:20
  • Splitsko-dalmatinska, Dugopolje

Požar u Dugopolju (ni)su izazvali lovci?

Policija sumnjiči dvojac da su pucnjevima iz lovačke puške, na prostoru predviđenom za korištenje lovačkog oružja, izazvali požar. Na to je reagirao Hrvatski lovački savez.

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica
  • 96
  • 8
  • 0

Nakon što je za izbijanje kod Tučepa osumnjičen pčelar, za požar u Dugopolju krivnja je pala na - lovce? 

Barem se tako dalo iščitati iz priopćenja Policijske uprave splitsko-dalmatinske koja je navela da su dvije osobe pucnjevima iz lovačke puške izazvali požar koji je zahvatio suhu travu. 

Točnije, napisali su da su 2. kolovoza, oko 17.25 sati u Dugopolju na brdu gdje je izbio požar u kojem je opožareno 4 hektara trave i suhog raslinja, zatečene dvije osobe. U obavljenim razgovorima došlo se do saznanja da su spomenuti koristili lovačku pušku koju legalno posjeduju na prostoru predviđenom za korištenje lovačkog oružja te je tom prilikom došlo do požara.

"Nakon izbijanja pozvali su vatrogasce te su požar pokušali i sami ugasiti", stoji u izvješću uz napomenu da je navedena puška oduzeta, a o događaju će izvijestiti Inspektora zaštite od požara.

No, na vijest je reagirao Hrvatski lovački savez

"Osobe koje su izazvale požar nisu članovi Hrvatskog lovačkog saveza, ni Lovačke udruge Ljubljan Dugopolje i nisu imali dozvolu za korištenje lovačkog oružja na prostoru lovišta VIII/145 Dugopolje donje, kojim gospodari spomenuta udruga", priopćili su. 


Tagovi

Požar Dugopolje Lovačka puška Hrvatski lovački savez Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".