Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ursus
  • 09.03.2024. 18:00

Poznata marka traktora ide na dražbu

Legendarna poljska marka traktora, koja je godinama dominirala tamošnjom poljoprivredom, a strojevi bili distribuirani u više od 50 zemalja svijeta, našla se u financijskim poteškoćama

Foto: Depositphotos/ratmaner
  • 31.527
  • 1.695
  • 0

Nakon što su podmirili sve obveze, poznati poljski proizvođač traktora Ursus SA u stečaju 14. ožujka ide na javnu dražbu. 

Brend se vraća na tržište? 

Legendarna poljska marka traktora, koja je godinama dominirala tamošnjom poljoprivredom, a strojevi bili distribuirani u više od 50 zemalja svijeta, našla se u financijskim poteškoćama. Tvrtka je proglasila stečaj, a njena imovina stavljena je na prodaju po početnoj cijeni od 124 milijuna PLN, odnosno 28,9 milijuna eura. Javna dražba će se održati 14. ožujka, a postoji šansa, piše Sepa Polska, da novi vlasnik vrati brend na tržište.  

Ponude se moraju dostaviti do 12. ožujka u 16 sati, izjavio je stečajni upravitelj Paweł Głodek.

Novi vlasnik će preuzeti tvornicu u Dobre Miastu gdje se proizvode poljoprivredni strojevi te tvornicu u Lublinu gdje se montiraju traktori i električni autobusi. Također će biti prodana i prava na marku, kao i pokretna imovina, odnosno već proizvedeni strojevi.

Najpoznatiji model C-325

Ursus je poznati poljski brend. Tvrtka je osnovana 1893. godine. Od 1902. godine počeli su proizvoditi i motore s unutarnjim izgaranjem te je uvedeno ime marke Ursus.

Proizvodili su uglavnom traktore i poljoprivredne strojeve, poput modela C-325. Traktori su bili popularni posebno u istočnoj Europi.


Tagovi

Ursus Traktor Ursus Poljski traktor C-325 Prodaja brenda Javna dražba


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB