Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stručni studij
  • 16.12.2019. 12:00
  • Vukovarsko-srijemska, Vukovar

Preddiplomski stručni studij drvne tehnologije od sljedeće akademske godine u Vinkovcima

Potpisan je Ugovor o pokretanju dislociranog preddiplomskog stručnog studija drvne tehnologije Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Foto: Depositphotos/budabar
  • 238
  • 24
  • 0

Preddiplomski stručni studij drvne tehnologije Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od akademske 2020./2021. studenti će moći upisati i u Vinkovcima. Naime, u Palači Srijem u Vukovaru potpisan je sporazum i Ugovor o pokretanju dislociranog studija.

Potpisali su ga prodekan Stjepan Pervan, župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, zamjenica gradonačelnika Vinkovaca Kata Krešić i u ime Centra kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj direktor Ivan Ambroš.

"Ponosan sam što ispred Šumarskog fakulteta svjedočim povijesnom događaju za ovu regiju i Vinkovce u kojem će ovaj dislocirani stručni studij drvne tehnologije, omogućiti da se zadrže ljudi i dobiju mogućnost dodatnog školovanja, te se kroz suradnju s industrijom i lokalnom zajednicom sirovina s ovoga područja tu i zadrži, oplemeni i donese financijsku i drugu korist kao finalni proizvod“, istaknuo je prodekan Stjepan Pervan.

Župan Božo Galić je, pak, naglasio da je jedan od kamenčića u mozaiku planova razvoja županije i otvaranje stručnog studija drvne tehnologije u Vinkovcima. "Logično je da se takav studij otvori u našoj županiji jer mi imamo najbolju i najkvalitetniju sirovinu u Hrvatskoj", kaže Galić. 

Ugovor je potpisan u Vukovar (Foto: Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj)

Da je potpisivanje povijesni dan za šumarstvo i drvnu industriju Vukovarsko-srijemske županije, naglasio je i Ivan Ambroš, direktor Centra kompetencija Vinkovci. 

"Studij drvne tehnologije od sljedeće će godine biti na raspolaganju našim srednjoškolcima, kako bi i oni mogli pridonijeti dizanju vrijednosti šume koju imamo da ne ostane samo na primarnoj preradi, nego da govorimo o proizvodima visoke dodane vrijednosti i visokog stupnja finalizacije", rekao je Ambroš. 

Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci će sufinancirati studij Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a Centar kompetencija će i dalje nastaviti s operativnom podrškom cjelokupnom procesu povezivanja gospodarstva sa znanosti na način da će organizirati praktičnu nastavu na lokacijama lokalnih tvrtki, koje su iskazale svoj veliki interes za ovim studijem, zaključuje se u priopćenju Centra kompetencija. 


Tagovi

Šumarski fakultet Dislocirani studij . Vinkovci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).