Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izborna skupština
  • 26.08.2024. 16:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Predsjednik Hrvatske agronomske komore: Sve nas je više i vrijeme je da se struka sluša

Održana je druga redovita izborna Skupština svih članova Hrvatske agronomske komore. Njen predsjednik, Romeo Jukić, iznio je kratko izvješće o tijeku osnivanja te dosadašnjem radu Komore.

Foto: OBŽ
  • 498
  • 37
  • 0

Održana je druga redovita izborna Skupština svih članova Hrvatske agronomske komore u Zagrebu. Tom prigodom dodijeljena su priznanja za izniman doprinos u radu Komore prof.dr.sc. Ivici Kisiću, prof.dr.sc. Krunoslavu Zmaiću, dr.sc. Ivici Ikiću te dr.sc. Goranu Jukiću.

Za predsjednika Hrvatske agronomske komore izabran je mr.sc. Romeo Jukić, dok je njegovim zamjenikom proglašen prof.dr.sc. Bojan Stipešević.

"Osnivanje Komore dočekano je pozitivno u cijeloj stručnoj javnosti kao i u široj društvenoj zajednici. Mi agronomi čekali smo osnivanje svoje Komore godinama s nadom u bolje sutra u pogledu napretka poljoprivrede i čitavog hrvatskog gospodarstva", rekao je Romeo Jukić u kratkom izvješću o dosadašnjem radu.

Dodao je kako ne želi iznositi puno detalja no da će reći da je osnivanje Komore bilo jako teško, "gotovo su svi bili protiv nas". Utrošeno je puno energije, kaže, slobodnog vremena i poznanstava da bi imali danas Komoru.

Vrijeme je da se struka počne slušati

Danas HAGROK broji 340 članova. Situacija se, naglašava, drastično promijenila. "Jedini smo ovlašteni agronomi, osigurani od profesionalne odgovornosti, cijenjeni stručnjaci što se vidi na terenu kod proizvođača. Mi želimo zaštititi svoju struku, zahtjevamo svoja prava i javne ovlasti koje su propisane zakonom". Svakim danom nas je sve više i vrijeme je da se struka sluša, poručio je sa skupštine.

vdf
Predsjednik Hrvatske agronomske komore Romeo Jukić

Rekao je i da se više nema vremena za popravke, stanje u poljoprivredi je teško jer se struka nije slušala, kao i to da oni imaju rješenja za sve probleme, a Ministarstvo se mora više angažirati i zaposliti struku koja će pomoći poljoprivredi danas za bolje sutra. 

"Samo zajedničkim složnim radom svih agronoma u Hrvatskoj možemo osigurati bolje rezultate u poljoprivredi i sigurna radna mjesta za generacije koje dolaze", zaključio je Jukić.


Fotoprilog


Tagovi

HAGROK Hrvatska agronomska komora Romeo Jukić Bojan Stipešević


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Moj galebe
#RuralFoto #Životinje