Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agritechnica 2023
  • 31.10.2023. 18:00

Predstavljamo TOP 4 inovacije kod poljoprivrednih strojeva

Tko su dobitnici srebrnih nagrada za inovacije u području poljoprivredne mehanizacije?

Foto: Agritechnica
  • 6.475
  • 360
  • 1

Proglašeni su dobitnici medalja za inovacije Agritechnice 2023, svjetskog sajma poljoprivredne mehanizacije. Od 218 kvalificiranih prijava zlato je dobio New Holland za svoj proizvod CNH, koncept kombajna CR s dvostrukim aksijalnim motorom.

Podsjetimo, smatra se da on donosi preokret u pogledu kapaciteta i efikasnosti goriva u odnosu na trenutni CR10.90 vodeći model. Ima novu pogonsku liniju, širu šasiju, sustave za žetvu, čišćenje i sjeckanje slame, a distributivni sustav je opremljen tehnologijom upravljanja preko kamere.

Srebro za najbolje realizirane ideje

Među brojnim inovacijama njih 17 je dobilo srebro, a predstavljamo četiri.

Stoll je razvio teleskopski prednji utovarivač, odnosno teleskopsku granu utovarivača koja se može povećati na visinu dizanja za 1,45 m.

Teleskopski prednji utovarivač

S dizajnerskom veličinom za četverocilindrične traktore srednje klase od 120 do 150 KS, zakretna ruka se može produžiti 0,7 metara. Grana s dodatnim dosegom bit će dostupna na svim modelima Profi Line i predstavlja dvostupanjski pristup.

Prvi dio teleskopa grane izlazi na 0,5 m, a prednji dio grane se može ispraviti za dodatnu visinu podizanja. Kada je potpuno rastegnut, doseg se povećava do 5,45 m.

Kombinacija pogona

Steyr je predstavio prototip njihovog prvog hibridnog traktora - Steyr Hybrid CVT čiji pogon predstavlja kombinaciju hidromehaničkog CVT pogona na zadnju osovinu i hibridnog modula na prednjoj osovini.

Nagrada za kombinaciju pogona

Uspjeli su integrirati niz dodatnih funkcija u traktorsku tehnologiju i može pokretati električne priključke.

Steyr predstavio prototip svog prvog hibridnog traktora

Inovacija u regulaciji vučne snage

Nagradu je dobio i CLASS KGaA za višedimenzionalnu regulaciju podizanja u tri točke za traktore.

Inovacija u regulaciji vučne snage

Obično se vučna snaga regulira pomoću donjih poluga, ali njihovo podizanje ili spuštanje može rezultirati različitim radnim dubinama na prednjem i stražnjem dijelu kultivatora.

Claas to nastoji optimizirati integracijom hidrauličke gornje karike u svoj višedimenzionalni kontrolni sustav poluge u tri točke.

Baterija za cijeli dan

Iz New Holland-a dolazi T-4 Electric Power razvijen od strane inženjerskih timova u SAD-u i Italiji. Ima snagu od 120 KS, maksimalni okretni moment od 440 Nm i maksimalnu brzinu od 40 km/h.

Idealno za stočarske i mješovaite farme, voćnjake

Namijenjen je za mješovite i stočarske farme, voćnjake i specijalne aplikacije, ovisi o obujmu posla, ali se kaže da baterija osigurava cijeli dan korištenja i vrijeme punjenja uz sustav brzog punjenja od samo jednog sata.

Ostale dobitnike nagrada možete vidjeti na linku.


Tagovi

Agritechnica 2023 Inovacije Poljoprivredna mehanizacija


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.