Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dan kombajna
  • 22.05.2024. 15:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Predstavljen John Deere S785 kombajn koji sam automatizira žetvu

Osim potpuno automatiziranog kombajna, u dvorištu tvrtke Novocommerce International predstavljena su i dva modela s najnovijim prijamnikom StarFire 7000 koji je ovog proljeća izašao na tržište.

Foto: Marija Ribić
  • 3.446
  • 246
  • 0

U dvorištu tvrtke Novocommerce International u Osijeku održan je tradicionalni Dan kombajna, na kojem su predstavljeni ovi strojevi marke John Deere, dodatna oprema te mogućnosti i prednosti precizne poljoprivrede.

Jedan od prezentiranih "giganta" S serije je model S785, kojeg, kako je istaknuo specijalist za strojeve ove tvrtke Marin Talaja, odlikuje velika konjska snaga motora, s maksimalno 570 KS. "Njegova specifičnost u odnosu na druge je što ima ICA 2 sustav integriranog prilagođavanja, što znači da se sam podešava s obzirom na postavljene parametre". Talaja pojašnjava kako je to potpuno automatiziran kombajn te kada mu se primjerice zada da ima nizak rasip ili malu količinu loma zrna, on sam sebi u polju prilagođava brzinu kretanja i ostale parametre unutar stroja kako bi ostvario željeni cilj.

Dodaje kako tehnologija poljoprivrednicima danas omogućava gotovo sve, a to znači da će dobiti bolji uzorak i proizvod, čistije zrno u svom bunkeru te, u konačnici, veću cijenu za svoje proizvode s manje razbijenog zrna. "Imaju i puno manje stresa prilikom samog rukovanja s kombajnom. Ne moraju paziti na nekoliko stvari odjednom nego on sve radi sam."

Najnoviji prijamnik StarFire 7000

Ovaj model, ističe, prilagođen je za sve vrste usjeva koji se siju na našim područjima, ali trenutno je na njemu heder Flex Draper s trakama, koji je savitljiv i fleksibilan, što znači da je specijalist za soju.

Marin Talaja istaknuo je specifičnosti modela S785

Izložili su tri modela T i S serije, gdje su T oni klasični sa slamotresom, a S ima izvršavanje putem rotora. "Ovo su demo kombajni s kojima je omogućena demonstracija na poljima ozbiljno zainteresiranih kupaca, da sjednu u njega, voze ga i vide njihove prednosti", poručio je Talaja.

Predstavljene su tehnologije s naglaskom na AutoTrack sustav, funkcija koja omogućava samom vozaču odnosno operateru samostalnu vožnju kombajna kroz polje na temelju jednakih prohoda kroz polje "Cilj je da heder ima pun kapacitet i da kombajn bude maksimalno iskorišten", pojasnio je David Benke, tehničar u odjelu servisa za pametnu i preciznu poljoprivredu.

Dodaje da osim toga prvi put predstavljaju dva kombajna u Hrvatskoj koja imaju najnovije prijamnike StarFire 7000 koji ima maksimalno odsupanje +/- 2 centimetra od prohoda do prohoda te novi G5 Plus univerzalni zaslon koji je izašao ovog proljeća na tržište i koji je sada dostupan našim poljoprivrednicima. 

dv
Dan kombajna tradicionalno je održan u dvorištu tvrtke u Osijeku

Rade planove servisnog održavanja

"Svi podaci su dokumentirani u John Deere platformi za preciznu poljoprivredu, zove se Operativno središte gdje svi imaju besplatan pristup tako da se nigdje ne moraju podaci posebno skladišititi ili plaćati", naglasio je specijalist Pavao Matić te dodao da su tamo spremljene mape prinosa, vlažnosti, brzine, produktivnosti rada te sve informacije o poljima.

"Mogu se unijeti sve parcele iz ARKOD-a te možete pozvati i svoje partnere, ukoliko želite te agronomske podatke podijeliti dalje s primjerice gnojidbenim ili sjetvenim kućama koje mogu dati preporuke za samu sjetvu ili gnojidbu", rekao je Matić.

csd
Specijalisti za pametnu i preciznu poljoprivredu David Benke i Pavao Matić naglasili su značaj tehničke podrške

Naglasio je kako je njihova servisna podrška dostupna tijekom cijele žetvene sezone svih sedam dana u tjednu s 35 servisera koji sa svojim osobnim vozilima mogu vrlo brzo doći na svaku lokaciju diljem Hrvatske. I skladište je, kaže, bogato rezervnim dijelovima, a ukoliko neki dio nemaju, u roku 24 sata može biti dostupan na lokaciji kupca, što je vrlo bitno u samoj žetvi kda su kratki rokovi za skidanje usjeva.

"Pomoću naše servisne administrativne podrške možemo u stvarnom vremenu vidjeti potencijalne probleme kombajna koji on ima, pristupiti mu proaktivno tako što stroj sam prati rad i ukoliko nije pravilno optimiziran, šalje nama informacije da usmjerimo korisnika da ga optimizira za maksimalni potencijal", poručuje.

Dodao je da u tom programu izrađuju planove servisnog održavanja tako da brinu o servisnim intervalima svakog kombajna na način da 50 sati prije samog servisa kontaktiraju kupca, šalju ponudu sa svim dijelovima, pa ako kupci žele, mogu na to pristati. Bitan je i Expert Check odnosno detaljan pregled stroja sa svim ključnim točkama svih dijelova i potrošnih materijala van žetvene sezone kako bi žetvu dočekali spremni.


Fotoprilog


Tagovi

Novocommerce International Dan kombajna Kombajni Prezentacija strojeva Kombajn S785 Precizna poljoprivreda Automatizacija kombajna Podešavanje kombajna Servisna podrška Marin Talaja David Benke Pavao Matić


Autorica

Marija Ribić

Više [+]

Ekonomistica specijalizirana za promotivne aktivnosti. Dio je prodajnog/postprodajnog tima Agrokluba


Partner