Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poslovna poljoprivreda
  • 13.08.2024. 10:30

Prijavite se na tečaj 'Poslovna poljoprivreda' Ivana Malića i unaprijedite poslovanje

Broj polaznika je ograničen, prijavite se na vrijeme!

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
  • 1.585
  • 174
  • 0

Želite unaprijediti svoja poslovna znanja, bolje upravljati i mjeriti poljoprivrednu proizvodnju, jasnije razumjeti tržište i naučiti učinkovitije pregovarati s bankarima i otkupljivačima? 

Ako je Vaš odgovor pozitivan, pred Vama je dobra prilika. Jer upravo su to teme tečaja "Poslovna poljoprivreda" kojega uskoro pokreće Ivan Malić, a čiji je konačni cilj usvajanje poslovnih znanja - kako za veću profitabilnost, tako i za donošenje kvalitetnijih poslovnih odluka. Prvi dvodnevni tečaj održat će se 5. i 6. rujna u Osijeku. 

Predavanja i praktične vježbe 

Ovaj poznati i priznati stručnjak zaljubljenik je u poljoprivredu koji se njome u svojoj karijeri bavio i kao proizvođač i kao investitor, kao konzultant za EU fondove i korporativni menadžer. Njegovo poznavanje različitih sektora poljoprivredne proizvodnje - ratarstva, voćarstva, stočarstva i ribnjačarstva proizlazi iz dugogodišnje prakse. Osim u primarnoj proizvodnji sudjelovao je u projektima vezanim uz silosno poslovanje, kooperaciju i otkup, bioplinska postrojenja, solarne elektrane, preradu ribe i proizvodnju stočne hrane.

On je i kolumnist Agrokluba te autor bloga Poljoprivredne priče, čija je vizija pružiti relevantnu informaciju čitatelju, ponuditi kritičko razmišljanje i ideje za bolje sutra hrvatskog agrara. 

Tečaj je namijenjen agronomima, tehnolozima, poslovođama i vlasnicima OPG-a s minimalno 3 godine iskustva u struci koji su se u dosadašnjoj karijeri primarno bavili proizvodnjom. Polaznicima koji bi htjeli unaprijediti poslovna znanja.

Nakon predavanja i praktičnih vježbi sudionici će biti sposobni izraditi vlastite izračune proizvodnje, poput profitabilnosti ratarskih kultura, troškova agrotehničkih operacija, povrata investicija kod ulaganja, ali i bolje razumjeti funkcioniranje tržišta poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj i svijetu.

Predlošci za najvažnije izračune poljoprivredne proizvodnje 

Polaznici će po završetku edukacije dobiti MS Excel predloške za najvažnije izračune, kao što su profitabilnost ratarskih kultura, izračun troškova i učinaka radnih operacija i slično.

Tečaj će trajati dva dana.

Poslovna poljoprivreda 1. dan

  • Osnove financijske pismenosti. Financijska izvješća poljoprivrednih gospodarstava - Bilanca stanja i RDG. Poslovni pokazatelji uspješnosti. Cashflow. Krediti i financijske poluge. Povrati na uloženi kapital. Sadašnja vrijednost novca. Procjene vrijednosti poslovanja. 
  • Osnovni izračuni u poljoprivredi - amortizacija, rad, trošak kapitala, održavanje, energija. 
  • Učinci i izračuni - učinci strojeva i priključaka, izračuni troškova radnih operacija i formiranje cijene usluga. 
  • Kalkulacije troškova proizvodnje – ratarstvo/povrtlarstvo

Poslovna poljoprivreda 2. dan

  • Kalkulacije troškova proizvodnje – nastavak 
  • Napredni izračuni – navodnjavanje, gnojivo, stajnjak
  • Donošenje odluka  - ulaganja i povrati investicije bazirano na izračunima
  • Tržište primarnih poljoprivrednih proizvoda - funkcioniranje tržišta, burza, otkup i kalkulacije otkupljivača, WASDE, kalkulacije silosa.
  • Otvoreni dio: slučajevi iz vlastitog poslovanja po izboru polaznika.

Cijena tečaja je 400 EUR + PDV, a broj polaznika ograničen na 10, stoga se potrebno što prije prijaviti i to putem donje forme. Za rane prijave, do 20. kolovoza, za pet čitatelja Agrokluba osiguran je popust od 100 EUR-a.  


Tagovi

Tečaj Poslovna poljoprivreda Ivan Malić Izračuni Edukacija Prijavite se


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".


Partner

Pizzigin d.o.o.

Božidara Magovca 14b, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: ivan.malic@gmail.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cure u seoskom ambijentu u prominjskoj narodnoj nošnji. #RuralFoto #selo