Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FIS
  • 25.04.2023. 12:25

Problemi sa FIS sustavom? Evo što kaže Ministarstvo poljoprivrede

Prvi dan obaveze primjene novog digitaliziranog i integriranog informatičkog sustava, prema upozorenjima distributera sredstava za zaštitu bilja, nije prošao najbolje.

Foto: Depositphotos/stockasso
  • 1.584
  • 100
  • 0

Jučerašnji dan, 24. travnja, bio je prvi dan obaveze primjene novog digitaliziranog i integriranog informatičkog sustava i prema tvrdnjama izvođača nadogradnje novoga FIS sustava, moguće je da su pojedini korisnici imali određenih tehničkih problema, kažu nam iz Ministarstva poljoprivrede. 

Odgovor je to na naš upit nakon što su nas distributeri sredstava za zaštitu bilja upozorili da se sustav ePoljoprivreda ruši i jako otežava prijavu trgovina u Fitosanitarni informacijski sustav. Rekli su i da se srušio server te nitko u Hrvatskoj ne može prodavati SZB. 

Srušio se server FIS-a? Nitko u Hrvatskoj ne može prodavati SZB?

Iz Ministarstva ujedno napominju da su sami korisnici ažurirali vlastite podatke u sustavu te ukoliko isto nisu proveli, mogu imati određene tehničke poteškoće. 

"Izvođač intenzivno nadzire rad i stabilnost novog FIS-a, prema čijem očitovanju svi produkcijski moduli rade bez poteškoća", navode dalje. 

Kažu i da ukoliko pojedini korisnici imaju problema prilikom korištenja novog sustava, mogu im se obratiti putem elektronske pošte na HR_odrzivauporaba@mps.hr.


Tagovi

FIS sustav Ministarstvo poljoprivrede Tehničke poteškoće Distributeri SZB Prodaja SZB


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tradicionalnu europsku hranu ugrožavaju kukci, biljne alternative i meso iz laboratorija?

Mađarsko predsjedavanje Vijećem EU započelo je 1. srpnja i odmah se uhvatilo u koštac obrane europske kulinarske tradicije. Na inicijativu Budimpešte, danas će 27 minista...

Više [+]