Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mali Yellowstone
  • 01.09.2024. 17:00
  • Meeteetse, Wyoming, SAD

Prodaje se legendarni ranč za 85 milijuna dolara

U vlasništvu je iste obitelji May, od 1895. godine. Posjećivali su ga američki guverneri, senatori, pa čak i jedan potpredsjednik, a također je dobro poznat među radnicima i kaubojima

Foto: Shutterstock/John Boland
  • 6.077
  • 320
  • 0

Antlers Ranch, smješten u saveznoj državi Wyoming u SAD-u, prodaje se po cijeni od 85 milijuna američkih dolara (oko 76 mil. eura).

Letham Jenkins, trgovac luksuznim nekretninama, ranč u blizini grada Meeteetse predstavio je na svom Instagram profilu. Posjed, koji je prvi put na prodaju, obuhvaća oko 7.000 hektara vlastitog i 9.000 hektara zakupljenog zemljišta. 

U vlasništvu je iste obitelji od 1895. godine. Posjećivali su ga guverneri, senatori, pa čak i jedan potpredsjednik, a također je dobro poznat među radnicima i kaubojima.

Legendarni ranč na zapadu SAD-a

U oglasu stoji kako je smješten blizu Nacionalnog parka Yellowstone te da budućim vlasnicima otvara razne mogućnosti poput uzgoja bizona, proizvodnje sijena, vađenja minerala i šljunka te organiziranja lova i ribolova.

"Godinama sam postavljao stvari, bilo da će to biti netko iz obitelji ili ne, kako bi ranč Antlers bio u takvom stanju da osoba koja ga kupi može odmah uspješno nastaviti s radom", rekao je Sam May, peta generacija vlasnika.

Što se smještaja tiče, glavna kuća izgrađena 1937. godine, obnovljena je 2012., a druga, još starija potječe iz 1916.. Uz njih, izgrađene su i dodatne kuće za osoblje ili iznajmljivanje. Ranč je opremljen svim potrebnim objektima, uključujući radione, skladišta i sustave za stočarstvo.

Mali Yellowstone

Topografija imanja varira od riječnih dolina do planinskih vrhova i stanište je za brojne divlje životinje poput losova, jelena i bizona. Na imanju obitava oko 330 različitih vrsta, uključujući grizlije, crne medvjede, vukove, kojote, orlove i sokolove, zbog čega se često naziva "Mali Yellowstone". 

Godine 1997. ondje su prešli s uzgoja goveda na bizone, a danas tamo živi oko 650-700 bizona. Prihodi se ostvaruju prodajom ovih životinja i organiziranjem ograničenog lova. Dodatni prihodi dolaze od naftnih bušotina i prodaje sijena. Isitču da se lovom i ribolovom pažljivo upravlja, uz godišnje dozvole za lov na losove i bjelorepe jelene.

 


Tagovi

Ranč USA Wyoming Yellowstone Antlers Ranch Uzgoj bizona Prodaja ranča Obitelj May Cijena ranča


Autor

Tin Junušić

Više [+]

Magistar novinarstva s iskustvom rada u domaćim i stranim medijima, ljubitelj prirode.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cure u seoskom ambijentu u prominjskoj narodnoj nošnji. #RuralFoto #selo