Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fendt
  • 09.08.2024. 14:00

Proizveden sto tisućiti Fendt 700 Vario, miljenik poljoprivrednika već 25 godina

Napraviti odličan traktor još boljim bio je i jest cilj naših razvojnih inženjera, naglasio je predsjednik Uprave Fendta, Christoph Gröblinghoff. Serija 700 omiljena je i u Hrvatskoj.

Foto: FENDT
  • 3.973
  • 275
  • 0

Jubilarni, 100.000. primjerak traktora Fendt 700 Vario proizveden je u tvornici u Marktoberdorfu, u Bavarskoj. Ključni je to model, istaknuto je iz ove tvrtke, omiljen među poljoprivrednicima već 25 godina otkako se i pojavio. 

Naime, prvi model serije 700 predstavljen je 1998. godine u dvorcu Weißenstein u Frankoniji i od tada je kontinuirano unapređivan. Riječ je o sedam generacija koja je svaka impresionirala novim tehničkim rješenjima, a najnovija Fendt 700 Vario Gen7 poznata je po snazi, svestranosti i naprednoj tehnologiji. 

"Kao svestrani model, serija 700 je, da tako kažemo, VW Golf među traktorima”, rekao je na obilježavanju proizvedenog sto tisućitog primjerka, predsjednik Uprave Fendta, Christoph Gröblinghoff.

Istaknuo je da se 700 Vario razvijao sa svakom generacijom vozača kako bi zadovoljio sve veće zahtjeve: više snage, manja potrošnja goriva, okretniji i još udobniji. "Napraviti odličan traktor još boljim bio je i jest cilj naših razvojnih inženjera", naglasio je. 

Fendt je bio, jest i ostat će miljenik poljoprivrednika, ističu iz tvrtke (Foto: M. Pavlović)

Iz tvornice su istaknuli i da nijedan drugi model nije tako često registriran u Njemačkoj kao Fendt 724 Vario te jest i ostaje miljenik poljoprivrednika.

Fendt 724 najprodavaniji u Hrvatskoj i Njemačkoj

Ništa manje omiljen nije u Hrvatskoj gdje je posebno popularan među velikim poljoprivrednim gospodarstvima, zbog svojih moćnih i naprednih modela koji su pogodni za širok spektar poljoprivrednih radova, uključujući oranje, sjetvu, žetvu i transport. 

"U protekle četiri godine, Fendt 700 Vario model traktora smo prodali u više od 110 komada, što je dosta velika brojka za taj rang traktora i za tržište", rekla je za Agroklub savjetnica direktora Interexport Slovenija, Ajda Brazda Mlakar. 

Interexport Slovenija je, preko svojih poduzeća Inter Agrar Mehanizacija u Hrvatskoj i Srbiji, generalni distributer ovog brenda u regiji. Što se tiče prodanih jedinica po državama, oko 60 traktora prodano je u Hrvatskoj, 40-ak u Sloveniji i oko 10 u Srbiji.

Najprodavaniji model bio je Fendt 724 Vario u verziji Profi Plus. Dolazi s kompletnom opremom koja uključuje navigaciju i druge sustave za preciznu poljoprivredu, što ga čini atraktivnim izborom..

Inter Agrar izložio najatraktivniji i najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu

Ovisno o državi, različiti modeli serije 700 nalaze se na vrhu ljestvica prodaje. Dok je, kako smo naveli 724 Vario najpopularniji u Njemačkoj i Hrvatskoj, 720 Vario je od 2012. godine najprodavaniji u Francuskoj.

Niz priznanja i titula traktora godine

Iz tvrtke naglašavaju i da je od 1999. pa do danas, serija 700 osvojila ukupno 33 nagrade u devet različitih kategorija i iz devet zemalja, potvrđujući svoju izvrsnost i kontinuirani razvoj. 

Najnovija generacija Fendt 700 Vario Gen7 poznata je po svojoj snazi, svestranosti i naprednoj tehnologiji. Ovaj model nudi do 300 konjskih snaga i dizajniran je kako bi zadovoljio potrebe modernih poljoprivrednika za performansama, udobnošću i ekonomičnošću.

Odlikuju ga moćne performanse

Svakako, kažu, treba napomenuti da motor zadovoljava najnovije ekološke standarde, smanjujući emisiju štetnih plinova i pružajući učinkovitost u potrošnji goriva. 

Ova generacija je do sada dobila najviše odnosno čak osam nagrada, uključujući "Traktor godine 2023", "Farm Machine 2023" i "AE50 2023". Među priznanjima nalaze se i nagrade za inovacije u Mađarskoj i Poljskoj, srebrna medalja za nove proizvode u Finskoj, kao i za izvanrednu kampanju te uspješno lansiranje novog modela. 


Tagovi

Fendt Vario Traktor Njemačka Hrvatska AGCO Christoph Gröblinghoff Ajda Brazda Mlakar


Autor

Tin Junušić

Više [+]

Diplomirani novinar s iskustvom rada u domaćim i stranim medijima, ljubitelj prirode.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Osmijeh jedne male divlje orhideje #RuralFoto #Priroda