Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 07.04.2024. 12:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Bjelovar

Proizvodnja opruga Dežanovac u Gudovac stiže s novitetom, otkrili su nam kojim

Generalni su zastupnici marke Pöttinger čiji su najprodavaniji plugovi, kratke tanjurače, gruberi, a poznati su i po zelenoj liniji. Što za njih znači izlagati u Gudovcu i što su pripremili za posjetitelje, otkrio nam je direktor tvrtke Ivan Ignatovski.

Foto: FB/POD
  • 5.510
  • 377
  • 1

Jubilarni 25. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam nam je pred vratima. Krajem idućeg tjedna, točnije od 11. do 14. travnja na već dobro poznatom Sajamskom prostoru Gudovac otvara vrata svojim posjetiteljima i poslovnim partnerima.

Jedan od izlagača je i tvrtka Proizvodnja opruga Dežanovac koja je na ovom sajmu od prvog dana. Bave se proizvodnjom opruga, komponenti i jednostavnim priključcima koristeći suvremenu CNC tehnologiju te imaju vlastiti razvoj i proizvodnju alata. Osim toga, nude poljoprivrednu mehanizaciju za stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo i vinogradarstvo. Generalni su zastupnici marke Pöttinger čiji su najprodavaniji plugovi, kratke tanjurače, gruberi, a poznati su i po zelenoj liniji (kose, sakupljače, balirke).

"Izlažemo oko 30 godina, jedini smo izlagač kako na jesenskom, tako i na proljetnom sajmu od njegovog osnutka", kaže nam Ivan Ignatovski, direktor tvrtke POD d.o.o. ističući da su primjer uspješne suradnje s organizatorima.

Sjeća se kada je bio još dijete i s ocem na sajmu. Bili su jedini izlagači u središnjem dijelu sajamskog prostora, odmah preko puta glavne zgrade i ulaza. "Godinama sam gledao kako raste i širi se te se popunjavaju izložbena mjesta", prisjetio se. 

Danas vrlo važan prezentacijski segment

Istaknuo je kako je ponosan što su dio te manifestacije koja je od strateškog interesa za sve koji se bave prodajom poljoprivredne mehanizacije odnosno koji su vezani uz tematiku sajma. Postao je to, dodaje, bez premca najznačajniji događaj u Hrvatskoj, a i jedan od najznačajnijih regionalnih.

csd
POD na Bjelovarskom sajmu u Gudovcu

Napominje i da je nekada to bilo mjesto gdje se roba puno više tržila nego danas. Više nije uobičajeno da kupci dolaze i kupe nešto na licu mjesta, ali prezentacijski segment sada je izrazito važan. "Danas dolaze, obilaze, traže ponude te se kupnja ostvaruje naknadno", govori Ignatovski dodajući kako im je olakotna okolnost što su relativno blizu Bjelovaru pa im dovoz i odvoz robe nije kompliciran.

Budući da će ove godine sajam umjesto dosadašnja tri, trajati četiri dana, kaže kako će se rezultati te promjene znati tek naknadno. Vjeruje da će se prva dva dana odvijati poslovne suradnje dok će subota i nedjelja biti više usmjereni na posjetitelje poljoprivrednike.

Čvrsta, pouzdana i dugogodišnja suradnja

Naglašava kako imaju bazu lojalnih klijenata, zadovoljnih kupaca, a mnogi od njih i nakon sajma kupuju strojeve. "Držimo se onoga gdje smo najbolji, a to je generalno zastupništvo za marku Pöttinger, što je jedna vrlo uspješna suradnja na teritoriju Hrvatske", ističe te dodaje kako su zadovoljni s njima kao dobavljačima, prvenstveno zbog kvalitete njihovih proizvoda, a ono što je još važno zbog njihove podrške.

"To su strojevi s kojima nemamo nikakvih problema, a samim time ni naši kupci. Vrlo je pouzdana mehanizacija, promišljena, čvrsto i kvalitetno konstruirana. To nas veseli jer nudimo nešto na što se poljoprivrednici zaista mogu osloniti i na nas kao distributere jer imamo svu tehničku podršku i rezervne dijelove", poručuje Ignatovski.

csd
Nude svu tehničku podršku i rezervne dijelove

Pöttinger se, dodaje, razvija stabilno i kvalitetno i oni su u zadnje dvije godine akvizirali dvije tvrtke: MaterMacc iz Italije poznatu po svojim preciznim sijačicama za kukuruz i jednu austrijsku tvrtku koja se bavi strojevima za ekološku proizvodnju. U Hrvatskoj za takvim strojevima potražnja raste, ali postepeno. "Takve stvari ne idu preko noći, no to je trend u kojem se jedan od pravaca poljoprivrede tek razvija", kaže.

Razvili vlastiti proizvod - električni bicikl

I kad je bila teška situacija na tržištu nakon Covid krize, ni tada nisu imali problema u opskrbi i dobavi strojeva. Direktor POD-a ističe kako je karakteristika njihovog dobavljača također što oni kroz svoju poslovnu politiku imaju visoki postotak komponenti koje rade in house. Iz tog razloga nije bilo nikakvih problema u isporukama, što danas nije uobičajeno jer veliki proizvođači imaju dobavljače pojedinih dijelova i onda samo sklapaju komponentne. "Puno toga razvijaju i proizvode sami, zato su u startu možda malo skuplji od drugih proizvođača, no dugoročno su pouzdani."

Novost u tvrtki je da su razvili svoj proizvod - električni bicikl. "To je bila moja ambicija jer kao proizvođač komponenti uvijek radimo po nečijem nacrtu. Ovo je bila moja želja da ponudimo nešto što je finalni proizvod i - naš", istaknuo je. I bicikli će biti izloženi na sajmu, a ono što je zanimljivo je da ga na njihovoj web stranici možete gotovo u potpunosti personalizirati.

Za sajam su pripremili posebne pogodnosti za posjetitelje, kroz akcijske cijene strojeva do simboličnih poklona. Posjetite Gudovac već idućeg tjedna, vidimo se!


Tagovi

Bjelovarski sajam Proizvodnja opruga Dežanovac POD Sajam u Gudovcu Poljoprivredna mehanizacija Električni bicikl Ivan Ignatovski Pöttinger


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner