Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed
  • 15.11.2023. 20:30
  • Vukovarsko-srijemska, Retkovci

Prosvjed 23. studenog: Hrvatski seljak je na izdisaju i mi nemamo više što izgubiti

I dok su sa Stožera objavili kada kreću u prosvjede, premijer je komentirao da taj nepostojeći stožer nigdje nije registriran, u njemu su se kamuflirali pojedinci koji mahom nemaju veze sa svinjogojstvom

Foto: Željka Rački-Kristić
  • 779
  • 112
  • 0

Prosvjedi koju uključuju blokadu prometnica i granica, krenut će 23. studenoga, poručili su večeras članovi Stožera za obranu hrvatskog sela. 

Na sastanku u Retkovcima, istaknuli su da zasad neće otkrivati gdje će se i u koje vrijeme održati.

"Hrvatski seljak je na izdisaju i mi nemamo više što izgubiti", rekao je Tomislav Pokrovac i ponovio zahtjeve oko mjera za suzbijanje afričke svinjske kuge. Prije svega zaustavljanje eutanazije zdravih svinja, prestanak svih oblika kategorizacije objekata, da se omogući klanje u vlastitim objektima uz prethodni nadzor veterinara, a uzgajivačima kojima su svinje eutanizirane osigura redovna mjesečna potpora te omogući slobodna trgovina nezaraženim grlima. 

Poziv na solidarnost i međusobnu potporu

Dodao je i da Vladi i ministarstvu jednostavno nije stalo do seljaka, hrvatske poljoprivrede, stočarstva. "Rekao bih, ni do hrvatske države", naglasio je i pozvao sve poljoprivrednike na solidarnost i međusobnu potporu kako bi se izborili u borbi s “nesposobnom Vladom i nesposobnim ministarstvom”. 

S druge strane, iz Vlade su objavili da je premijer Andrej Plenković, uz ministricu poljoprivrede Mariju Vučković i državne tajnike Mladena Pavića i Tugomira Majdaka, primio danas u Banskim dvorima predstavnike Hrvatske poljoprivredne komore na čelu s Mladenom Jakopovićem..

"Predstavnici HPK izrazili su podršku Ministarstvu poljoprivrede u provedbi mjera s ciljem suzbijanja afričke svinjske kuge, kao i zadovoljstvo s programima pomoći posjednicima", poručio je. 

Inicijativa za opozivom ministrice 

Prema njemu, Domovinski pokret, Most i Suverenisti vode tzv. stožer za obranu hrvatskog sela i orkestriraju provokacije.

"Taj nepostojeći stožer nigdje nije registriran, u njemu su se kamuflirali pojedinci koji mahom nemaju veze sa svinjogojstvom", komentirao je najavljeni prosvjed navodeći da "možda imaju nekoliko svinja, ali imaju jako puno politikantske municije".

Naglasio je i da ministrica Vučković uživa povjerenje Vlade te da će 'inicijativa' o njezinom opozivu neslavno završiti“.


Tagovi

Prosvjed Stožer za obranu hrvatskog sela Afrička svinjska kuga Tomislav Pokrovac Marija Vučkovič Andrej Plenković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".