Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed
  • 26.11.2023. 15:05

Prosvjednicima se pridružili i članovi konjogojske udruge

Punktove poljoprivrednika obišli su i Zagrepčani koji su se organizirali u znak potpore. Ministarstvo poljoprivrede objavilo je kako do potpore za očuvanje proizvodnje prasadi i za narušeni proizvodni potencijal.

Foto: Ž.R.Kristić/Fb
  • 698
  • 135
  • 0

Peti dan traje prosvjed poljoprivrednika kojima su se danas pridružili članovi konjogojske udruge Stari graničar iz Županje, ali i Zagrepčani koji su se organizirali i jutros u koloni stigli dati im podršku.

Prvi punkt na koji su stigli je kod Nove Gradiške, a tijekom dana obišli su i punktove u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Nezadovoljni načinom suzbijanja afričke svinjske kuge, ignoriranjem od strane resornog ministarstva i Vlade, poljoprivrednici su danas u podne pozvali i sve da zatrube u znak potpore prosvjedu od kojeg ne odustaju. 

Odustajanja od prosvjeda nema, priprema se velika kolona podrške Slavoncima

Ministarstvo poljoprivrede u međuvremenu je objavilo da je otvoreno podnošenje zahtjeva za potporu za očuvanje proizvodnje prasadi na području zone ograničenja zbog izbijanja afričke svinjske kuge te zbog narušenog proizvodnog potencijala uslijed provedbe nadređenih mjera. 

Zahtjevi se podnose u Agronetu, a rokovi podnošenja zahtjeva za potporu za očuvanje proizvodnje prasadi, ovisno o periodu držanja svinja su sljedeći:

  • za dane držanja svinja u objektima korisnika koji se nalaze u zoni ograničenja proglašenom zbog izbijanja afričke svinjske kuge u razdoblju od 26. lipnja do 1. studenog 2023. godine je do 4. prosinca 2023.godine.
  • za dane držanja svinja u objektima korisnika koji se nalaze u zoni ograničenja za svako sljedeće tromjesečno razdoblje, počevši od 1. studenog 2023. godine, podnosi se od 1-og do 15-og u mjesecu za prethodno tromjesečno razdoblje, počevši od 1. veljače 2024. godine.

Više pronađite ovdje

Rokovi podnošenja zahtjeva za potporu gospodarstvima zbog narušenog proizvodnog potencijala su: 

  • za dane nemogućnosti držanja svinja u razdoblju od 26. lipnja do 1. studenog 2023. godine Zahtjev se podnosi do 4. prosinca 2023. godine
  • za dane nemogućnosti držanja svinja za svako naredno tromjesečno razdoblje, počevši od 1. studenoga 2023. godine, Zahtjev se podnosi od 1. do 15. u mjesecu za prethodno tromjesečno razdoblje, počevši od 1. veljače 2024. godine.

Detalje pronađite ovdje


Tagovi

Prosvjed Afrička svinjska kuga Konjogojska udruga Blokiran promet Poljoprivrednici Zahtjev za potporu


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Otpor počinje ovdje - poručuju stotine španjolskih i francuskih poljoprivrednika

Španjolski i francuski poljoprivrednici blokirali su u ponedjeljak ceste duž granice obje države uoči izbora za Europski parlament prosvjedujući protiv, kako kažu, nepošt...

Više [+]