Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa
  • 06.05.2020. 10:50
  • Bjelovarsko-bilogorska, Gudovac

Provalio u garažu, izvezao i odvezao traktor

Vlasnica traktora oštećena je za oko 30.000 kuna.

Foto: Aleksandra Kekić/Agroklub (ilustracija)
  • 1.275
  • 99
  • 0

Bez traktora ostala je poljoprivrednica iz Gudovca. Kako je kratko objavila Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska, u razdoblju od 26. do 30. travnja, u Gudovcu, nepoznati počinitelj je provalio u garažu iz koje je izvezao i odvezao traktor marke IMT s kabinom.

Vlasnici je pritom pričinjena šteta od oko 30 tisuća kuna. 

Da je mehanizacija česta meta kradljivaca, podsjeća nas i slučaj iz siječnja 2019. Ukrali su traktor, ali se nisu dugo vozali, priopćila je tad Policijska uprava brodsko-posavska.

Prema izvješću, službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i 18-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela teške krađe. Naime, policija ih sumnjiči, da su u vremenskom periodu od 15. siječnja do 19. siječnja 2019. godine, na području općine Klakar iz privatne garaže (vlasništvo 63-godišnjakinje) otuđili traktor čime su vlasnicu oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Ukrali traktor, ali se nisu dugo vozali

Provedenim kriminalistički istraživanjem utvrđeno je da su 26-godišnjak i 18-godišnjak počinili opisano kazneno djelo. Policijski službenici su pronađeni traktor vratili oštećenoj, a protiv počinitelja kaznenog djela podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Dakle, u tom slučaju vlasnici je vraćen traktor. Nadamo se da će se isti scenarij dogoditi i u slučaju iz Gudovca. 


Tagovi

Krađa Traktor Gudovac Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...