Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manipulacija tereta
  • 13.05.2024. 13:30

Prvi put na hrvatskom tržištu - viličar Linde E140 s litij-ionskom baterijom

Utovarivači i viličari za razne namjene predstavljeni su u Resniku, a evo što će uskoro moći vidjeti slavonski poljoprivrednici.

Foto: Leticija Hrenkovic
  • 1.159
  • 149
  • 0

Svakojake vrste samohodnih platformi, utovarivača i viličara brendova Manitou i Linde mogle su se razgledati na Danu otvorenih vrata u Resniku kraj Zagreba koji su organizirale tvrtke Euromarkt i TPZ Viličari.

Apsolutna zvijezda dana bio je čeoni električni viličar Linde E140 - zvijer s električnim pogonom koja diže do 14 tona tereta. Koristi se prvenstveno za istovar teških tereta, a ima litij-ionsku bateriju koja je nadopunjiva u svakom trenutku. Baš kao i današnji električni automobili.

Posjetitelji su ga obilazili sa svih strana, unatoč neumoljivoj kiši koja je padala satima.

"Svi se iznenade dimenzijama ovog stroja, vanjski su mu gabariti znatno veći, veliki je prostor za odlaganje, ali jednako upravljiv kao i manji viličari“, rekao je Danijel Sury, voditelj prodaje  tvrtke TPZ Viličari.

Čeoni elektro viličar Linde E140

Kreću od onog što kupcu treba

Baterija je prilagođena kapacitetu, ona se kod viličara koristi i kao kontra uteg radi stabilnosti, pa je važna dimenzija i težina same baterije. Na temelju svih tih parametara se u tvornici konfigurira finalni stroj, koji ovisi o potrebama kupaca.

Na prvom mjestu je sigurnost, kažu u Euromarktu, i to zbog količine tereta, a onda se gledaju i ostale karakteristike potrebne za obavljanje posla.

Pogledajte fotogaleriju s Dana otvorenih vrata

Cijena viličara Linde E140 varira o opremi, bateriji, izvedbi viličara, a model predstavljen na Danu otvorenih vrata košta više od 300 tisuća eura + PDV. Osim izloženog stroja nosivosti 14 tona, TPZ viličari nude i one nosivosti od 10 do 18 tona.

Ovisno o centru težišta na uređaju su i različite šasije koje mogu biti s razmakom kotača od 3 do 3,5 metara. Prihvatni uređaji mogu biti različiti s vilicama dužine 600 do 2.400 milimetara, pa se koriste i za manje kontejnere.

Koji stroj odabrati i za koju namjenu?

Danas ne postoji standardni viličar, pritom ne govorimo samo o nosivosti, nego i o opremi, navode u ovoj tvrtki.

Sve se može prilagoditi namjeni - od toga kakav će biti izgled kabine, uređaj za manipulaciju, koje su visine dizanja, koja je dodatna oprema – kabina s grijanjem ili ne, s klima uređajem ili bez, razni sigurnosni sistemi, radna svjetla i slično.

Što više podataka dobiju od potencijalnog kupca lakše im je složiti konačnu preporuku, a u tome svakako pomaže prethodno iskustvo kupca s Linde strojevima.

"Svi naši viličari mogu se prilagoditi onome što kupac treba. Sve ovisi za koju se namjenu koristi i koji su intervali punjenja baterije, pa temeljem toga dajemo preporuku koju veličinu i vrstu baterije odabrati, a ona je dostupna u dvije veličine“, istaknuo je Sury.

Viličari su dio manipulativnog procesa i jednostavno su potrebni. Ne može se raditi bez njih, kažu potencijalni kupci ovih strojeva koji su došli na Dan otvorenih vrata. Za svako horizontalno podizanje tereta viličari Linde su među najtraženijim strojevima u Europi.

Kada je riječ o utovarivačima, koji se za razliku od viličara mogu okretati u svim smjerovima, brand Manitou je vrlo čest izbor slavonskih poljoprivrednika, naročito onih koji se bave stočarstvom.

Dio asortimana koje smo imali priliku razgledati u Resniku uskoro će se naći i u Slavoniji.

Na istoku Hrvatske vlada veliki interes za Manitou utovarivače

Dan otvorenih vrata i otvorenje poslovnice u Osijeku

Za manje od mjesec dana poljoprivrednici će imati priliku pogledati ove strojeve i u Osijeku, te iz prve ruke saznati na koji način skratiti radne sate u procesu manipulacije teretom. 

Naime, 7. i 8. lipnja održat će se Dan otvorenih vrata i otvorenje njihove osječke poslovnice u Jablanovoj ulici 31. 

"Želimo biti bliže našim kupcima i omogućiti im bolju dostupnost servisa“, rekao je Thom Gady, izvršni direktor tvrtki Euromarkt i TPZ Viličari.

Nedavno je tvrtka Euromarkt akvizirala konkurentsku tvrtku TPZ Viličari, čime su upotpunili portfelj strojeva koji nude hrvatskom tržištu.

I to se događa u Hrvatskoj - manja tvrtka preuzela veću i zadržala zaposlenike

Ove tvrtke ukupno imaju više od 60 servisera po cijeloj Hrvatskoj te su najbrojniji servisni tim na tržištu.

"U Osijeku smo u proteklih mjesec dana zaposlili koordinatora za servisiranje strojeva, jednog terenskog servisera, dva mehaničara u radionici, regionalnog voditelja prodaje za poljoprivredu i osobu za administrativne poslove", kazao je Gady ističući da planiraju otvoriti poslovnicu i u Rijeci.


Fotoprilog


Tagovi

Euromarkt TPZ Viličari Linde E140 Manitou Dan otvorenih vrata Antun Grabrić Thom Gady


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

Euromarkt d.o.o.

I. Resnik 45, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: 098 202 199, e-mail: ilija@euromarkt.hr web: http://euromarkt.hr/